Прочитај ми чланак

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: ДСС ће промовисати економски патриотизам

0

sanda

„Разговарам са бројним интелектуалцима, удружењима грађана и странкама како би формирали национални блок, односно својеврстан савез евроскептика који би се борио за слободну и суверену државу. Тај покрет би се залагао за економски патриотизам и економску политику која у пракси значи противљење продаји ЕПС, Телекома, Галенике и пољопривредног земљишта са једне стране, и већу улогу државе у енергетици, пољопривреди и металопрерађивачком комлексу са друге“, рекла је Санда Рашковић Ивић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк.

Коментаришући чињеницу да је постала прва жена која је изабрана за лидера политичке странке у Србији, председница Демократске странке Србије је рекла „да су жене у Србији стекле право гласа пре 70 година, односно много пре што су се за то право избориле жене у Белгији, Италији, Швајарској и да је нормално да жена буде на челу политичке странке у Србији.“

На питање зашто су неки функционери напустили ДСС, Рашковић Ивић је рекла да су ти разлози углавном ирационални, јер странка није променила програм и да остаје анти-нато, евроскептична странка која се противи промени Устава Србије.

„Жао ми је што су неки људи напустили ДСС, али кога нема без њега се мора. Изабрана сам референдумском већином и имам одговорност према члановима. Странку можемо поново да подигнемо само великим радом, обиласком општинских одбора и директним разговорима са људима.“

Објашњавајући разлоге због којих ДСС није прешао цензус, она је рекла да странка у кампањи није успела да се приближи грађанима.

„Нисмо на јасан начин објаснили шта је наша политика, људи су се плашили да смо за изолацију, што је потпуно погрешно. Такође, нисмо успели да објаснимо да су велике, државне теме у непосредној вези са квалитетом живота људи и њиховим стандардом“, закључила је Санда Рашковић Ивић.