• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • „САД и њихови ЕУ сателити покушавају да од света направе конц-логор којим ће управљати банкари“
Прочитај ми чланак

„САД и њихови ЕУ сателити покушавају да од света направе конц-логор којим ће управљати банкари“

0

vladimiri-dimitrijevic-cacanski-glas-intervju

Ви сте члан Политичког савета Двери, у друштву са другим истакнутим српским интелектуалцима попут академика проф. др Косте Чавошког, проф. др Александра Липковског, који је у међувремену постао председник Националног просветног савета, проф. др Јасмине Вујић, проф. др Мила Ломпара, проф. др Љубомира Протића, проф. др Срђе Трифковића, проф. др Зорана Чворовића, др Зорице Кубуровић… Зашто Двери?

Могао бих дуго да одговарам на ово питање и бавим се разним аспектима деловања Двери, од њихове НВО фазе која је започела 1999. године, до данас, када су једна од најугледнијих ванпарламентарних опозиционих снага у Србији. Ипак, позабавићу се чињеницом да се Двери у овом часу једине озбиљно баве питањем здравља овог народа.

Србија је, захваљујући низу околности и потпуној небризи власти, земља болесних људи. Сваке године, преко 30 хиљада људи оболи од разних врста тумора, што је непосредна последица НАТО бомбардовања 1999. Међу тим људима, налази се и око пет стотина мале деце. Такође, на све могуће начине, на Србију се врши притисак да одобри увоз ГМО семена и отпочне са производњом ГМО хране, чије штетне последице по здравље човека су поуздано научно доказане.

Изнад Србије, често се обављају сумњиви летови авиона, иза којих остају такозвани „хемијски трагови“ („кемтрејлс“), који врше промену климатских услова наше земље, а остављају и опасне последице по здравље становништва. То НИКО од политичара у Србији не помиње, а сви знамо шта значи здравље.

А Двери, рецимо, обећавају гласачима и ово: оснивање државног медицинског центра за праћење последица НАТО бомбардовања по здравље становништва, а нарочито разних врста канцерогених обољења и тумора; забрану дистрибуције ГМО семена и ГМО хране на целој територији државе Србије; спречавање запрашивања Србије опасним супстанцама из ваздуха; повратак производњи домаћих вакцина и забрану увоза сумњивих и непотребних цепива, итд.

Како оцењујете актуелну политичку ситуацију у Европи и свету?

vladimir dimitrijevic biografijaСАД и њихови ЕУ сателити покушавају да од света направе конц-логор којим ће управљати банкарска мафија са Вол Стрита и из лондонског Ситија. Свет гурају у Трећи светски рат да би и даље могли да пљачкају ресурсе и уништавају народе под изговором „људских права и демократије“.

Државе попут Русије, Кине и Индије желе мултиполарни свет у коме ће свако имати право на постојање. Рат на Блиском Истоку, у коме је Русија рекла одлучно НЕ светској банкстерској врхушки, је рат у коме се одлучује будућност човечанства. Ако победи Запад, малим народима не гине смрт; ако победи Русија, свет почиње да се гради поново, на основу права народа на самоопредељење.

Иначе, Европску Унију сматрам пуким сателитом америчке Империје – јер би, да то нису, одбили увођење санкција Москви и посветили би се изградњи света равноправних и солидарних држава и народа.

Како у том светлу видите судбину Србије?

У разговору с потписником ових редова за децембарски број „Геополитике“ ове, 2015, наш познати интелектуалац др Миша Ђурковић каже:

„Проблеми које имамо са Европском Унијом у вези са цепањем државе, уништавањем економије, окупацијом свих сектора, уништавањем институција итд, су сами по себи више него велики. Међутим, сад нам стиже још опаснији скуп питања која заједно подводим под израз култура смрти.

То је пакет нормативних решења и пракси којима се систематски уништава традиционална породица, дестимулише рађање, промовише хомосексуализам и слични облици понашања која се иначе сматрају перверзним, и којима се на малиган и опасан начин редефинишу појмови као што је мајка, родитељ, рађање, смрт, итд. Наша шира јавност о свему томе нема појма. Наш први задатак је да их о томе освестимо…“.

Шта бисте рекли о резултатима актуелне власти?

Резултати ове власти су јад и беда, смањење плата и пензија, даље приближавање НАТО-у, одрицање од Косова и Метохије зарад лажи зване ЕУ, потпуна блокада медија и господарење једног човека који својим хистеричним медијским наступима све више личи на ислуженог кловна пред неумитном сликом у огледалу.

Једино што су постигли је тријумф огавности у ријалити шоуовима, тим играма које се нуде народу без хлеба. Да имају части, већ би сишли с власти.

Ви сте професор Гимназије у Чачку и вишегодишњи активиста против погрешних реформи у образовању. Како данас видите стање у српској просвети?

Стање у српској просвети је, као и свуда са овом влашћу, више него проблематично. Чињенице говоре да ће бити још и горе, из простог разлога што држава није независна, него се налази у полуколонијалном статусу.

Наиме, још 6. августа 2009, у часопису НИН, појавио се текст чиновника Светске банке, Сајмона Греја, у коме је дотични тражио да држава Србија укине 11.000 одељења у нашим школама, што би значило 37% одељења у основним и 13% одељења у средњим школама, и отпуштање најмање 10 хиљада просветних радника, а можда и више.

Греј је тврдио да наша одељења треба да имају преко 30 ученика, иако се одавно зна да одељења с мањим бројем ђака постижу много боље резултате. Ако су узме у обзир и изумирање нашег народа (од пописа 2002. до пописа 2011. има нас 400 хиљада мање), јасно је да српским школама прети црна будућност.

Чињеница је да садашње власти за образовање издвајају најмање у региону, и да то што издвајају одлази за плате, које су ионако мизерне, око 350 евра (за поређење узмимо Турску, у којој просветни радник има од 1.000 до 1.500 евра плату). Док се просветарима и лекарима смањују плате, за геј параду је држава Србија 2014. дала око милион евра!

Двери желе то да промене. Наш основни циљ је да Србија постане друштво знања, и да се просветни систем ослободи туторства погрешне политике. Залагаћемо се за то да министар просвете не буде страначка личност, него човек од угледа у струци, и за то да се сами просветни радници, али и представници родитеља, које нико ништа не пита, него им дере кожу с леђа ценама уџбеника, прибора и свега што је за школу потребно, питају какав систем желе.

Ми смо већ јасно и гласно рекли: желимо да се у свим областима нашег живота и рада пита струка, па је већ 2011. наглашено да ће основа наших залагања у просвети бити Програм за стабилни образовни систем?

Уније синдиката просветних радника Србије, који је озбиљан и прецизан опис онога што желимо у школству. Нећемо измишљати топлу воду све постоји, само треба применити.

Борећи се за породицу, ми се боримо и за просветну будућност Србије. Јер, деца и породица у друштву знања и моралних вредности – то је наша будућност.

beba porodilje dveri

Имате четворо деце, Двери су познате као политички покрет породичних људи. Шта конкретно значи породична политика?

Двери су једини покрет који, у земљи где сваке године умре 30 хиљада људи више него што их се роди, тражи одбрану породице и породичних вредности, и усклађивање свега, од економије до политике, са правима породице.

Читаоце подсећам на Породичну декларацију Двери из 2013. препоручену и нашем граду:

„Сматрамо да највећа опасност са којом се Србија и наш град суочавају јесте одумирање становништва. Свака власт треба да постоји са циљем да поспеши наталитет и да заштити и охрабри породице са више деце.

Поздравићемо и подстицати рађање већег броја деце, вишедетне породице и здраве стилове живота, а устати против великог броја вештачких абортуса, болести зависности и гашења живота у нашим селима. Одржавање породилишта и дечје здравствене службе ставићемо у врх приоритета здравствене заштите.

Појачаћемо и проширити улогу Саветодавних центара при медицинским и образовним центрима на тему заштите репродуктивног здравља и пружања подршке трудницама приликом опредељивања за рађање новог живота, као и свих других превентивних активности у вези са актуелним проблемима деце, младих и породице уопште.

Учинићемо све да свако насеље у нашем граду има одговарајуће игралиште за децу, као и да деца из најсиромашнијих породица добију могућност за бесплатан вртић и бесплатно летовање и зимовање у предшколском узрасту, као и бесплатне уџбенике и превоз у школском узрасту и веће финансијске подстицаје за студирање.

Постараћемо се да правилник о јеловнику у вртићима и школама буде постављен по високим стандардима здраве хране без хране и пића који садрже ГМО.

Кроз реформу локалног пореског система и система плаћања комуналних услуга пружићемо олакшице вишедетним и презадуженим породицама, а кроз локални економски развој настојати да се пружи подршка породичним фирмама и задругама, посебно повратку младих на село, као и омогући приоритет при запошљавању самохраних родитеља и чланова у тзв. самохраним породицама – социјално најугроженијим породицама у којима ниједан члан није запослен.

Сређене стазе и прелази за дечја колица. као и бесплатан паркинг за породицу са бебом или троје и више деце биће нешто на чему ћемо радити у наступајућем периоду.

Обавезујемо се на изградњу и одржавање Дома за старе и немоћне у нашем граду, који ће пружити уточиште најстаријој популацији наших суграђана којима је ова врста социјалне установе неопходна за пристојан живот у старости.

Урадићемо социјалну карту породица са више деце и омогућити им низ повластица и олакшица за добијање потребних докумената на нивоу града, бесплатно коришћење базена, улаз на културне садржаје и спортске манифестације, и друге погодности.

Увешћемо свечано обележавање Дана породице сваке године, који ће као манифестација ући у календар празничних догађаја у нашем граду“.

Зато сам, између осталог, за Двери.

Како бисте прокоментарисали политичке прилике у Чачку? Све више је гласова да су Двери будућа власт у нашем граду, а Ваш млађи колега Бошко Обрадовић помиње се као будући градоначелник?

У прва три месеца ове године у Чачку је било преко двадесет самоубистава. С обзиром да не живимо у депресивној равници, него у срцу Србије, то би сваком нормалном нешто требало да поручи. Верујем да ће Двери преузети власт у Чачку, али не да би владале као што владају ови, него да би помогле овом граду паметних и способних људи да добије нову наду и могућност да оствари своје потенцијале. Бошко Обрадовић се до сада показао као човек који није изневерио основна начела дверјанске политике, па се надам да ће тако бити и убудуће.

Јер. моја подршка Дверима била је и остала подршка политичкој начелности и борби за породичне вредности у нашем друштву. Зато позивам све оне којима је до ових вредности стало да подрже Двери у борби за један људскији, породични Чачак.

Извор: Чачански Глас