Прочитај ми чланак

Рудан: Да сам Путин, трава не би расла, али не у Украјини

0

Да сам ја Путин, ја мислим да трава не би расла. Не у Украјини, она је небитна, она је жртва. Ако једном земљом влада амерички плаћеник који је ушао у историју као човек који ђ***м свира клавир, о чему ми причамо?" Милановић је будала - изјавила је Ведрана Рудан.

Истакла је да човек може бити слободан само ако има пуно новаца и мало жеља.

– Ако си на пустом острву, немаш телевизор ни мобилни, сам си или са неким кога волиш, то би била срећа за оне који сањају у слободи. Држава никада не може бити слободна. Ми остали морамо преживети. На блогу, моји читаоци којих је око 300.000, љуте се зашто нови текст не могу да брзо отворе када се појави и када је навала. Питала сам мог сина који га води, а сервисирају ме Американци, и он ми каже: „Већа брзина једнако дупла цена“. Мој блог није комерцијалан, ја немам рекламе и немам новаца да платим дупло. Не могу рекламирати женске пелене и рећи да је слободна само она жена која не рађа. Зато не желим рекламе – казала је бритко, у свом стилу, Ведрана Рудан у „Уранку“ на К1 телевизији.

Нагласила је и да јој се не би требало обраћати са „ви“ у смислу припадности Хрватској или хрватском народу.

– Немојте ме доживљавати као Хрватску. Ја имам име и презиме, и увек све говорим у своје име. Ја сам написала да је Путин лудак али наравно медији су то извукли из контекста. Мислим да је Путин најмање лудак у политичком свету данас и о њему се не сме говорити да је лудак. Све док Обама не виси на неким вешалима, јер је био велики злочинац. И Клинтон је био ратни злочинац. Путин је мањи лудак од њих. Ако бројимо жртве, међу њима постоји застрашујућа несразмера. Папа је рекао да је до овог рата можда дошло јер је „НАТО хтео лајати на руској граници“, и о томе се ради. Европа је слушкиња НАТО-а. Хтели су да испровоцирају Путина и урадили су то. Да сам ја Путин, ја мислим да трава не би расла. Не у Украјини, она је небитна, она је жртва. Ако једном земљом влада амерички плаћеник који је ушао у историју као човек који ђ***м свира клавир, о чему ми причамо?“

Ведрана Рудан је казала и да „Европа није Европа, већ је Европа Америка“.

– Претпостављам да је Европа ставила нож под грло Вучићу, јер стварно не знам шта ћете у Европи. Европа није Европа, Европа је Америка. Бајден је потпуно луд човек. Сваког дана читамо о Путиновом здрављу, а шта све Бајден има? Он маше мами, рукује се са ваздухом, он је сенилни старац у пеленама на челу велике земље. Ни о чему не одлучује, као лутка га блесавог воле около. Преслаб је руски утицај у Србији, дабогда био пет пута јачи. Ми у Европи смо гладни, ми смо осиромашени. Немцима се прети да ће крепати од зиме, јер се Америци ратује са Русијом“.

О Милановићу и Пленковићу

Без длаке на језику једна од омиљених књижевница говорила је и о председнику и премијеру Хрватске.

– Милановић је кретен, то је опште познато. Ако он каже да или ће Босна и Херцеговина ући у НАТО или ће он забранити Финској и Шведској да уђу у НАТО, онда је јасно да имате болесника. Да занемаримо све друге глупости и псовке откако је председник. Пленковић је непристојан и прост једнако као и Милановић. У јеку највеће катастрофе за Европу, он одлази у Украјину и жали украјински народ. Ти си председник владе Хрватске, мени помози, помози народу. У Хрватској живимо као у Авганистану. Загреб након потреса изгледа као неки разрушени украјински град, људи гребу по кантама, да видите шта деца једу у вртићима повраћало би вам се. А Пленковић нема потребу да објасни зашто су Хрвати гладни, шта њега брига… Он је бахат као и сви политичари, мисли „иза мене потоп“. Права глад постоји у Европи али нико ништа не чита и сви се праве блесави. Новинари нису плаћени да говоре истину него да причају о сисама. Гладну децу нико не снима.

Светом владају ситни људи

Ведрана Рудан је казала и да ово није време за велике политичаре.

– Светом владају мали политичари. Макрон има 1,70 цм и сви ниски мушкарци мисле да ће се ујутро пробудити са два метра. Ситни људи желе покрасти. Они не желе да мењају свет, они желе да се обогате. И Французи су гладни, цела Европа гладује. Ваш председник је висок човек али није велик. Лепо је неко из Африке већ рекао: Е да видите сада како је нама откад постојимо. Гвантанамо је нацистички логор којим управља нацистичка Америка, људи годинама чекају да их неко позове на суд, а нико их неће позвати. Живимо у паклу, читав свет. Европа ради за 500 евра месечно. Јел то слобода? Ако не радиш за те паре онда ћеш умрети од глади. Никада је више слободних радних места и људи који дају отказе. Препознали су људи да ти огромна количина ствари коју купујеш не треба.

Срећа лежи негде друго.