Прочитај ми чланак

РТС у служби рушења Српске

0

Intervju-Milorad-Dodik na RTS-16

Новинарка Оља Јовићевић је интервјуишући Милорада Додика на Радио телевизији Србије, у емисији коју је гледала цела земља, показала три ствари. Прво, да овакви новинари и заслужују министра какав је Гашић. Друго, да не треба плаћати претплату. И треће, да се РТС-у свакако може вратити стари надимак: ТВ Бастиља.

Али, да кренемо редом. Прво, како објаснити да новинарка која је сваки пут када је до сада интервјуисала Александра Вучића само трептала, овако срамно нападне председника Републике Српске. Зашто и Вучићу није постављала слична питања? То је ствар морала, али и карактерног кукавичлука ведета српских темевизија. Пред Вучићем и странцима „клече“, али онда нађу на којој смеју да се истресају. Наравно, жртва је већ осуђена и од стране Вучића и од стране амбасадора.

Друго, пошто је примитивно и неваспитано напала Милорада Додика у својој емисији, поставља се питање: зашто би грађани путем уведене претплате финансирали велике хонораре другарице Оље и њених ортакиња? Не служи јавни сервис за тако нешто.

И треће, најважније: Оља Јовићевић се у емисији поставила као портпарол свих оних кругова из Сарајева, Брисела и Вашингтона, који годинама нападају Додика око свакаквих ствари. А ту је проблем, што су Додика углавном нападали лажима. И новинарка РТС је онда напала председника република Српске лажима. А тек аргументација да Додик прави проблеме у БиХ јер „не признаје босански језик“ или да „не поштује одлуке Уставног суда БиХ“…

Углавном, новинарка РТС се до те мере обрукала, да државни јавни сервис мора упутити извињење Милораду Додику, али и свим гледаоцима са друге стране Дрине. Оно што је Додик доживео у центру Београда, тешко да је доживљавао и у Сарајеву или Загребу. Да ли ће до извињења доћи? Наравно да неће. Јер, није ово хир Оливере Јовићевић, већ оријентација РТС. Јавни сервис Србије не служи да објективно информише јавност, већ да пласира теме од интересе за странце. И како време буде пролазило, то ће постајати све очигледније. Само, сада то грађани још и треба да финансирају кроз претплату. Улазимо у последњи чин окупације. Српски новинари ће ту имати значајну улогу.

Извор: Фонд Стратешке Културе