Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: Чланови Раковичког клана носили вешала на протестима?!

0

Мистерија је само ЗАШТО би криминалци протестовали против власти која их не шаље у затвор, ослобађа их за најтежа дела или кажњава наногицама?

С. Г. и Н. П. осумњичени су да су током протеста „1 од 5 милиона“ носили вешала, а њихов возач је наводно био Коста Латиновић, незванично сазнају „Новости“.

Латиновић (48) је добро познат београдској полицији дужи низ година. Ухапшен је 2004. године у акцији МУП Србије и БИА због сумње да је учествовао у припреми ликвидације Милана Шева, који се у то време везивао за шведско и скандинавско подземље. Сумњало се да је реч о нарученом и плаћеном убиству.

Истражни судија га је пустио да се брани са слободе, а због недостатка доказа касније је и ослобођен.

Према обавештајним подацима, овај човек је својевремено био врло близак пријатељ и сарадник Небојше Стојковића Стојкета, вође раковичко-миљаковачког клана. Када је Стојковић ухапшен у „Сабљи“, због сумње да је убио Веселина Веска Божовића и Мирослава Секулића Секуле, али и многих других кривичних дела, Латиновић се одвојио и постао „солиста“.

Последњих година на себе није привлачио пажњу.

Да подсетимо, С. Г. и Н. П. ухапшени су у понедељак, а С. Г. је током давања исказа полицији признао да је на скуп донео вешала, пишу Новости (које уређује Милорад Вучелић).

Како сазнаје Н1, једна од приведених особа је малолетна.

МУП је у саопштењу навео да су ове особе идентификоване као С.Г и Н.П из Раковице, који ће, како наводе, уз кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело расна и друга дискриминација, бити спроведени надлежним тужилаштвима у Београду.

Државна секретарка Биљана Поповић Ивковић раније је рекла да се ради о присталицама покрета Двери и Савеза за Србију.

Савез за Србију оградио се од учесника суботње шетње који је носио макету вешала и оценио да су такви перформанси погрешни и да не одражавају идеје због којих се одвијају протести у више од 50 градова и општина Србије.

Покрет Двери је издао саопштење у ком тврдње Поповић Ивковић називају бесмислицама које служе да би „блатиле протесте“.

„Случај са ношењем вешала на протесту је још један спин из режимске кухиње“, наводи се у саопштењу Двери.

„На друштвеним мрежама се врло брзо после протеста појавила слика младића који је носио вешала и то слика у мајици са логом СНС. Схвативши да је њихова провокација откривена, Небојша Стефановић је брже боље објавио да полиција трага за две особе, а јутрос режимски медији објављују да су пронађени и да се ради о присталицама Двери. При том нису објављена њихова имена“, наводи се у саопштењу Двери.

Сада, по трећој верзији, нису члановци Двери већ Раковичког клана…