Прочитај ми чланак

РЕШИО ЧОВЕК: Кад Вучићев брат може да има брата премијера, што не би имао и мој..

0

Мировић брату у буџетској фирми обезбедио накнаду већу од плате лекара

Игор Мировић, председник Владе Војводине директно је именовао свог рођеног брата за члана Надзорног одбора стратешког предузећа у Војводини, ЈВП „Воде Војводине“ (Сл. лист АПВ 17. Август 2016, страна 1332- број 47) што је у директној супротности са Законом о спречавању сукоба интереса, члан 4. и др. Предраг Мировић, економиста који се бави осигурањем, заменио је једног од највећих водопривредних стручњака, Николу Бугарског.

Novi Sad, 11. avgusta 2013. - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirovic (na slici) izjavio je danas da je rano za spekulacije o raspodeli resora i imenovanjima u rekonstruisanoj vladi, da ce od postignutih rezultata zavisiti i duzina njenog trajanje i naznacio da je SNS spremna da preuzme resore u kojima postoje najveci problemi.Mirovic je u intervju Tanjugu rekao da je rano za spekulacije sta bi moglo da se dogodi i ko ce biti imenovan, jer "jos nije doslo do dogovora sa koalicionom partnerima ni oko toga kako ce izgledati resori i ko ce biti zaduzen za imenovanje kadrova za pojedine resore". FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / nr

FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / nr

Ово постављење је директан сукоб интереса јер један брат одлучује о буџету предузећа (предузеће се финансира из буџета), а други троши уз месечну накнаду за једну седницу која је већа од плате лекара.

Занимљиво је и да је син Јорговане Табаковић постављен на руководеће место у Развојном фонду Војводине, као и да је Мировић почео са умножавањем администрације у Војводини, формирањем Развојне агенције Војводине.

Скоро је немогуће пребројати агенције и фондове Војводине који се преплићу у надлежностима али очигледан циљ СНС није добробит грађана, поједностављење процедура и смањење администрације већ запошљавање фамилије и страначких послушника.

Спрски покрет Двери тражи хитну реакцију Агенције за борбу против корупције, у чијем регистру, зачудо није брат Игора Мировића.

(саопштење Српског покрета Двери)