Прочитај ми чланак

Ратко Дмитровић министар за бригу о породици; Татјана Матић министарка трговине

0

Министарство за бригу о породици, деци и демографији одлази у руку Сропског патриотског савеза (СПАС), а министар ће бити Ратко Дмитровић, сазнаје Нова.рс.

Према нашим сазнајима, иако се спекулисало да би Дмитровић могао да седне у фотељу министра локалне самоуправе (која је у минулом сазиву припадала Бранку Ружићу из СПС), он ће ипак бити задужен за једно од нових министарстава.

Ратко Дмитровић је јавности најпознатији као бивши главни уредник Вечерњих новости и новинар РТС.

Татјана Матић министарка трговине

Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, наследиће Расима Љајића у новој Влади Србије, сазнаје Нова.рс.

Матић је већ осам година државна секретарка у том министарству, а потпредседница је Љајићеве СДПС.

У последње четири године била је задужена за сектор телекомуникација и интензивно се бавила безбедношћу деце на интернету. Учествовала је у формирању Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, а бавила се и обукама жена за дигиталне вештине.

Пре него што је отишла у Министарство трговине и телекомуникација, обављала је функцију државног секретара у тадашњем Министарству рада и социјалне политике.

Од 2005. до 2007. године била је директор Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа , где је била надлежна за управљање и координацију рада Службе, а претходно је радила као шефа кабинета Координационог центра Србије и Црне Горе за Косово и Метохију, где је била задужена за организацију и координацију рада, протокол и међународну сарадњу.

Од 2002. до 2004. године обављала је функцију помоћника шефа кабинета потпредседника Владе Републике Србије и Координационог центра СРЈ и РС за Косово и Метохију.

Пре тога била је у приватном сектору. Радила је на позицији маркетинг менаџера компаније “William Grants – MPS Group” у Београду, а била је и помоћник директора компаније “Панасониц” у Србији.

Татјана Матић је дипломирала на Филолошком факултету у Београду, где је стекла звање професора српског језика и књижевности.