Прочитај ми чланак

РАТ У ВЛАСТИ! СНС преотима активисте СПС-а у Србобрану

0

Захуктавање рата између Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке се наставља - Срђан Кружевић, заменик градоначелника Новог Сада, "краде" људе из СПС у Србобрану.

Наиме, према информација до којих је Директно.рс дошао, Кружевић, иначе члан СНС, почео да је преотима људе из СПС у Србобрану, како би прешли у владајућу странку.

То је потврдила и Социјалистичка партија Србије, која се тим поводом огласила саопштењем.

– Овим путем обавештавамо јавност о немилом догађају који се догодио 12. јуна 2020. године у периоду између 21 и 23.30 сати. Извшено је привођење и задржавање Бранков Нестора и Перовић Јована, кандидата Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије за одборнике на изборима СО Србобран, од стране лица која су користила легитимације које су представили као службене – наводи СПС у саопштењу и додаје:

– Кандидати за одборнике су одведени у просторије ЈКП Градитељ, где су задржани против своје воље, у присуству директора Радетић Ђорђа и Кружевић Срђана. Све време поменута лица су са полицијским легитимацијама вршила противправно задржавање Бранкова и Перовића, а Срђан Кружевић им је претио и вршио притисак како би променили своја политичка уверења. Наведени инцидент је пријављен ПС у Србобрану, а на конференцији уа медије ћемо дати опширније информације. Она ће се одржати у просторијама Социјалистичке партије Србије (Трг Републике 4, Србобран) у уторак, 16. јуна у 11 часова – закључује се у саопштењу.

Ово је само почетак сукоба владајућих структура, после јучерашњих индиректних обрачуна преко ТВ емисија, које иначе контролише СНС.

Подсетимо, председник СПС, Ивица Дачић је само недељу дана пред изборе, ушао у рат са СНС када је оштро напао Александра Вучића оптуживши новинарку Марију Савић Стаменић да је блиска са Вучићем, као и да јој „неко други“ саставља питања и да се њене теме тичу само председника.

Уз то, јавно је прозвао председника Србије да тера СПС из владајуће коалиције и поручио да његова странка не мора да буде власт! Чак је и запретио да ће да каже шта му је све Вучић обећао што никад није испуњено.

– Хоћете СПС који ће да оде у опозицију? Нема проблема. Хоћете ја сада да причам шта је мени неко обећао па није испунио? А само тако наставите да радите и добићете СПС у опозицији – изјавио је Дачић.“

Вучић је гостујући у емисији „Фокус специјал“ на ТВ Б92 казао да није одговарао ни својим политичким противницима на прозивке, па неће ни Дачићу.

– Ако нисам говорио лоше о онима који су водили кампању против мене, нећу ни о Дачићу, али бих волео да чујем ко је то састављао питања водитељки Прве. Не мислим ништа лоше, хвала му за све те лоше речи. Мислим да то о мени не говори ништа лоше – рекао је он.