Прочитај ми чланак

РАТ У СПС-У ЗБОГ КОСОВА Дачић: Подела је најбоље решење Раденковић:То је неозбиљнo

0

Рат у СПС-у због Косова и Метохије!

Посланик социјалиста Дејан Раденковић поручио је лидеру те странке Ивици Дачићу да је подела Косова, за коју се Дачић залаже, противна Уставу Србије и програму те партије.

Ивица Дачић, министар спољних послова и председник СПС-а, казао је да је подела Косова и даље могућа. Он је у једној емисији изјавио да и даље мисли да је подела или разграничење Срба и Албанаца на Косову „једино реално решење које је могуће и које ни на кога не може да остави негативне последице“.

– Ја мислим да је то и даље на столу, не знам ко каже да то није на столу. С друге стране, онај ко мисли да то није добра идеја, нека каже која је његова идеја – казао је Дачић на шта му је водитељ казао да је један од оних који мисле да то није добра идеја посланик СПС-а Дејан Раденковић, Србин с Косова.

– Све у реду, само што он живи сада у Београду. Ипак, није на њему да одлучује о томе он, него људи који тамо живе. Волео бих да чујем шта је и његово решење. Шта је решење? Хоће да узме пушку и да се врати на Косово – одговорио је Дачић и додао да ту није битан Раденковић.

– Ја причам о људима који говоре на такав начин. Шта они предлажу? Пусти ме са дијалогом, тај дијалог мора да има крај. Шта предлажете? Шта, сада ће Тачи да се предомисли, па ће да каже: „Еј, извини, Раденковићу, ја ћу да дођем да будем члан парламента у Србији”. Је ли то могуће? – упитао је Дачић на шта га је водитељ питао да ли се наљутио на Раденковића.

– Мало је неумесно да они који су отишли са Косова сада држе предавања о томе како треба да се реши питање Косова. С друге стране, ја уопште не причам о њему, ја говорим о тој ситуацији. Шта су алтернативе, јесте ви чули неки предлог? – казао је Дачић.

Посланик СПС-а Дејан Раденковић је, реагујући на ове Дачићеве изјаве, за „Ало!” поручио да је изненађен ставовима председника СПС-а.

– Пре свега због његовог залагања за поделу Косова, што је противно Уставу Србије и супротно програму наше партије. И председник Александар Вучић оцењује да је подела Косова неозбиљан предлог. Не могу да верујем да се не види да би подела или признање независног Косова изазвала хаос на Балкану – казао је Раденковић и додао да је због изјаве Ивице Дачић доста људи с Косова контактирало с њим.

– Много људи прогнаних са Косова ме је звало и негодују због оцене да је „неумесно да они који су отишли са Косова сада држе предавања како треба да се реши питање Косова”. Протерани су, њих 200.000, имовина им је отета, а сад још да немају права. Огорчени су због тога што испада да су криви што су протерани. Посебно су разочарани Срби који живе јужно од Ибра. Они страхују од поделе, јер би то довело до новог егзодуса 70.000 људи, као 1999. године. Подела легализује етничко чишћење – поручио је Раденковић.

Раденковић протеран са Косова 1999!

Дејан Раденковић је члан Председништва СПС-а и посланик те странке у Скупштини Србије. Рођен је 1971. у Приштини, где је и дипломирао на Економском факултету. Након 1999. протеран је из те покрајине, као и 200.000 Срба. Након тога се активно се укључио у хуманитарни рад Комитета за заштиту људских права на Косову и Метохији. Ожењен је и отац је две девојчице.