Прочитај ми чланак

РАМУШ ХАРАДИНАЈ: Косово улази у ИНТЕРПОЛ, ми смо борци против тероризма

0

Рамуш Харадинај, тзв. косовски премијер, учествовао је на конференцији “Уједињени у борби против насилног екстремизма-партнерство за успех“ у Тирани у којој се дискутовало о многим димензијама рата ради спречавања овог феномена глобалних размера. У јавној расправи су учесвовали и премијер Албаније, Еди Рама, Бојко Борисов, премијер Бугарске и принц Јордана, Гази бин Мухамед. Харадинај је истакао да је тзв. Косово део евроатлантске заједнице и део коалиције која се бори против екстремизма.

“Косово је савесно и дотиче га опасност од екстремизма. У једној малој држави било је одлазака у стране ратове, али исто тако смо спречили путовање неких људи тамо. Проблеми и вести које стижу из ратова чине да грађани разумеју ризик.“, оценио је Рамуш Харадинај. Он је нагласио да ће тзв. Косово постати чланица Интерпола у новембру ове године, као и да је битно да сви буду свесни опасности од тероризма и да сарађују са међународним организацијама.

“Наш фокус је да још више ојачамо нашу сарадњу и координацију са нашим стратешким партнерима у решавању овог глобалног изазова.“, истакао је Харадинај.