Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ ПРОТИВ ШИПТАРСКОГ ФЕСТИВАЛА: Крваве кецеље, гусле, кошкање са либералима

0

Српска радикална странка и њене присталице покушали су синоћ да спрече фестивал „косовске” уметности „Мердита, добар дан”. Уз велико присуство полиције радикали нису успели оно због чега су се окупили.

Радикали су се синоћ окупили окупили испред центра за културну деконтаминацију у Београду, где се одржава фестивал „Мирдита — добар дан“. Услед великог присуства полицији није дошло до неких већих окршаја измећу радикала и либерала коју су подржавалаи овај фестивал, али до пар размењивања ватре између једних и других ипак је дошло.

foto: srpskaradikalnastranka

Око 200 присталица СРС-а, се појавило испред кордона полиције са страначким обележјима, крвавим кецељама са све сликама погинулих на Косову и Метохији, певајући патриотске песме и узвикујући различите пароле од: „Косово је срце Србије” до „Вучићу педеру”.

foto: srpskaradikalnastranka

 

Долазило је и до кошкања једне и друге стране, присталице одржавања скупа су успели у пар наврата да приђу ближе кордону полиције добацивајући другој страни, али и радикали нису остали дужни ни њима.

foto: srpskaradikalnastranka

 

Такође СРС је представио и српку културу, традицију, старе српске песме у виду гусла и познатог српског гуслара Саше Лакетића. 

foto: srpaskaradikalnastranka

 

Окупљенима су се обратили Миљан Дамјановић а пред крај скупа се појавио и Војислав Шешељ који се такође обратио окупљенима. На крају се све мирно завршило без сукоба и нереда. На скупу су могли да се примете и присталице још неких мањих патриотских организација. За више детаља, обраћање Војислава Шешеља и Миљана Дамјановића погледајте видео снимак са протеста погледајте видео снимак.

Јаке снаге полиције обезбеђују фестивал.

foto: srpskaradikalnastranka