Прочитај ми чланак

ПУТИНОВ САРАДНИК: Харадинај доноси рат на Балкану, Србија мора имати одговор

0

Директор Балканског центра за међународну сарадњу и један од најближих сарадника Владимира Владимировича Путина Виктор Колбановски упозорио је, коментаришући одлуку парламента у Приштини да изгласа неповерење влади Исе Мустафе, да би избор осведоченог ратног злочинца Рамуша Харадинаја за премијера значио нови рат на Балкану!

– Гласање у парламенту такозване државе Косово о неповерењу влади, подразумева, према Уставу овог самопроглашеног ентитета, аутоматску оставку владе Исе Мустафе – навео је Колбановски да би потом констатовао:

– Ако нема ваљаних разлога за оставку Исе Мустафе, овакав сценарио једино може бити објашњен директним инструкцијама које су Косовски Албанци добили од САД, у склопу реализације пројекта велика Албанија. Потенцијални избор ратног злочинца Рамуша Харадинаја за премијера такозване државе Косово значио би реализацију агресивних планова Албанаца на Косову у Србији и Македонији – нагласио је Колбановски.

Према његовим речима, у овој ситуацији, вероватноћа оружаног сукоба на Балкану може се спречити само успостављањем војне регионалне равнотеже и квалитативним побољшањем војног потенцијала Србије.

– Снага српског одговора на војни напад би требало да обесхрабри решеност било ког агресор узме оружје у руке и нападне, без обзира на подршку међународних покровитеља – закључио је Колбановски.