Прочитај ми чланак

СНС ТВРДИ: Путин подржава Вучића

0

Јединствена Русија и њен лидер и председник Русије Владимир Путин подржавају Александра Вучића, саопштила је Српска напредна странка.

Ненад Стефановић и Марко Ђурић тврде да је Путин на Вучићевој страни

Фото: Ројтерс

Како се наводи у саопштењу, заменик секретара Генералног савета ЈР Сергеј Жељезнак пренео је функционерима СНС Марку Ђурићу и Небојши Стефановићу подршку Путина и Јединствене Русије и констатовао да би „његова победа на изборима допринела наставку развитка Србије као суеверене државе“.

Такође, истиче се да би се тако подстакао даљи развој економских и политичких односа Београда и Москве.

Како је саопштено из СНС, Ђурић и Стефановић захвалили су на континуираној и доследној подршци Јединствене Русије и Руске Федерације Александру Вучићу, Српској напредној странци, српској држави и народу.

Саговорници су, како се наводи, размотрили низ области сарадње Српске напредне странке и Јединствене Русије у којима би било могуће реализовати пројекте од ширег друштвеног значаја, уз укључивање шире јавности у двема државама.

СНС је саопштила да је на састанку је било речи и о потреби да се очува стабилност региона, чему би, како су се саговорници сложили, допринело стварање зоне војне неутралности у којој би, осим Србије, могле да се нађу још неке државе Западног Балкана, у складу са балканском иницијативом Б4.

„Саговорници су констатовали да су у региону, али и у Руској Федерацији, појачане штетне активности група које се финансирају из иностраних фондација и центара моћи, а са циљем ем да се створе унутрашњи друштвени конфликти, угрози суверенитет држава и умањи потенцијал грађана за демократско одлучивање. „Претње са којима се суочавају наше странке и земље су сличне, и зато је веома важно да Јединствена Русија и Српска напредна странка наставе интензивну сарадњу“, рекао је Железњак“, наводи се у саопштењу.