Прочитај ми чланак

ПУТИН ОКРЕНУО ЛЕЂА ВУЧИЋУ: Односи захладили после посете Београду

0

Председник Русије Владимир Путин посетио је Београд 17. јануара ове године. Од тада је прошло скоро два месеца, а у домаћој јавности готово да нема информација о његовим активностима.

Да су односи између председника Србије и Русије променили правац било је јасно већ током посете, када је Путин одбио да се обрати присталицама СНС-а које су дошле на скуп испред храма Светог Саве на Врачару, али и да преноћи у Београду, што је Вучић претходно најавио.

© Sputnik/ Алексей Дружинин

Поједини медији известили су да је Вучић тада Путину саопштио план за Косово што се руском председнику није допало, јер се оштро противи признању независности јужне српске покрајине, страхујући да би амерички планови за Балкан тиме били остварени.

Упадљиво је и то да РТС и други режимски медији у последња два месеца о Путину готово уопште нису извештавали. Такође, изостаје и Вучићево позивање на руску подршку, што је раније било свакодневно.

Једино што је медијски пропраћено у међувремену је честитка руског председника поводом Дана државности Србије, што је протоколарна ствар.

Насупрот томе у српској јавности се све време пропагира да је улога Америке најзначајнија што такође показује да су односи Београда и Москве потпуно захладили.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!