• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • Пуковник Горан Јевтовић – Вучић прича о наоружавању Хрвата, зато што не сме да помене формирање албанске војске на Косову! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Пуковник Горан Јевтовић – Вучић прича о наоружавању Хрвата, зато што не сме да помене формирање албанске војске на Косову! (ВИДЕО)

0

Приче о наоружавање Хрватске, које можемо чути ових дана у Србији, су класичан пример обичног пропагандног спиновања, рекао је у интервју за Балкан.инфо Пуковник у Пензији Горан Јевтовић.

По међународном праву они имају право на набавку тих система, у складу са међународним споразума, наведени системи нису ништа друго до обични вишецевни ракетни бацачи, какве Србија већ поседује, у виду система „Оркан“.  А да туга буде већа, када је Хрватска постала чланица НАТО, нико из државног врха Србије, није рекао ни једну рећ против тога. Да смо ми 1999те, гледали са каквим све балистичким средствима располаже НАТО, ми би капитулирали још пре него што је почео рат, додао је Пуковник Горан Јевтовић.

„Разлог између осталог зашто се толико потенцира та прича о хрватским ракетама, јесте да би се скренула пажња са чињенице да све више јачају такозване „Безбедносне снаге Косова“, у чијем формирању и те како помаже Војска државе Хрватске“.

(Србин.инфо, Балкан.инфо)