Прочитај ми чланак

ПУФ: Протести у Зрењанину су под утицајем власти

0

Протест „Зрењанин је жедан“ који ће се данас одржати по трећи пут у Зрењанину је под утицајем власти, а циљ му је да исконтролише оправдано незадовољство грађана и одврати их од отворене критике Српске напредне странке, наводи Покрет уједињених фантома.

Они су подржали започињање протеста као најлогичнију реакцију грађана који су годинама без пијаће воде и желели смо да му свесрдно допринесемо. У међувремену су се, како наводе, уверили да је једина намера организатора протеста да спроводи фестивалске вожње по граду, уз захтеве који су пружање руке спаса највећим кривцима за проблем водоснабдевања у Зрењанину.

Foto: PUF

Један од главних организатора протеста и бесмислених захтева је Гојкан Стојиновић, који је ангажован у пословима изградње пречистача отпадних вода коју су зрењанинске власти уговориле с арапском фирмом Метито.

Посао који је жестоко критиковао као лош, нетранспарентан и прескуп, одједном му је постао добар када је у њему пронашао лични финансијски интерес, наводе у ПУФ-у.

Осим Стојиновића, у усмеравању протеста важну улогу имају Александар Коровљев и Игор Ратковић, локални представници организације Доста је било, који су пре две године посећивали „фабрику воде“ у друштву Ане Брнабић, стављајући се и тада у улогу грађана – партнера власти, који заједнички с напредњацима решавају проблем водоснабдевања у Зрењанину.

У последњем видео споту који је емитован од стране организатора протеста појављује се Мирјана Грујић, одборница ДСС-а, која је пре два дана локалној скупштини поднела захтев да се овласти градоначелник како би тражио помоћ од државне владе, а све у циљу „да се незадовољство грађана решава у највишим институцијама јер би сваки други начин био лош“.

Истовремено, предлог Покрета уједињених фантома да један од захтева протеста буду оставке одговорних градских челника које би довеле до ванредних локалних избора је од стране организатора упорно одбијан.

Покрет уједињених фантома жали због тога што добра идеја грађанских протеста по ко зна који пут страда због корупмираних појединаца и убачених помагача власти, који се овог пута скривају иза имена „Зрењанинска акција“.

Борбу за питку воду у Зрењанину, као и за достојанствен живот широм Србије, Покрет уједињених фантома наставиће самостално или с људима и организацијама које не помажу опстанку најгоре власти у историји наше државе, наводе у свом реаговању.

Политиколог Мирослав Самарџић оградио се од протеста за воду у Зрењанину

Политиколог Мирослав Самарџић реаговао је поводом објаве Зрењанинског социјалног форума, где се Зрењанинци позивају на протест за воду који се одржава данас у 18.30. Он је навео да се ограђује од тог позива.

– На ФБ налогу Зрењанинског социјалног форума грађани су позвани да подрже вечерашњи „протест“ у Зрењанину због проблема за пијаћом водом. Будући да се тачно не зна ко ту манифестацију организује и неодговарајућих захтева ограђујем се од тог позива – навео је Самарџић.