Прочитај ми чланак

Пуцњи, псовке и претње на Крчединској ади

0

Већина крава које су протеклих дана биле заробљене на Крчединској ади, услед раста водостаја Дунава, сада су на имању Милета Плавшића у Ковиљу. Многе су изнемогле, а Плавшић страхује да ће њих десетак угинути. Тврди да су за све криви народни посланик владајуће странке Маријан Ристичевић и његови сарадници.

Миленко Плавшић, који је на Крчединској ади око 50 година, рекао је да је 15. децембра дошао по своју стоку, али да су му људи који га малтретирају већ неколико година, забранили да превезе грла са острва и отера их кући у Ковиљ.

Овај случај и разне друге нападе, како каже, људи повезаних са Маријаном Ристичевићем је пријављивао полицији, али се ништа није десило. Плавшић је те људе оптужио да му краду ноћу краве и коње, али да он не сме да дође и реагује јер се боји. Маријан Ристичевић на ове оптужбе Плавшића одговара да га никада у животу није видео, нити за њега чуо. Бивши народни посланик није појаснио зашто га Плавшић повезује са људима који га малтретирају.

Ристичевић је много пута за себе рекао како је необразован, али вредан и поштен човек. Одмах по уласку у политику почеле су да га прате афере. Члан је Народне сељачке странке од оснивања 1990. године, која је 1996. прерасла у Коалицију Војводина, (коју су чиниле: Народна сељачка странка, Лига социјалдемократа Војводине и Реформисти Војводине), где је вршио функцију секретара. Године 2003, поред Покрета за Војводину, из Коалиције је искључена и Народна сељачка странка, а са њом и Ристичевић, при чему му је поништен и мандат републичког посланика, будући да је оптужен за нерад, лажно представљање и недолично јавно понашање, укључујући бесправно потезање оружја на јавном месту.

Оптужен је такође и за организовање кампање против своје странке и њеног председника Драгана Веселинова, јер је тврдио да је фалсификовањем покушао да му „украде“ Народну сељачку странку. Оптужбе Веселинова односиле су се на Ристичевићево богаћење од фабрике дувана Фаст, али и од продаје потписа за кандидатуру за председничке изборе, од којих је одустао.

Велику прашину у јавности подигао је крајем 2016. године, када је на Твитеру оптужио посланика Демократске странке (ДС) Дејана Николића да користи болест свог детета у политичке сврхе, објављујући истовремено податке малолетног лица. Након реакције повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Ристичевић се извинио што је изнео податке као члан УО РФЗО.

На рачун посланика Срђана Миливојевића такође је сипао увреде као посланик са листе СНС. Називао је Миливојевића НАТО локатором, али и јединим преосталим „Џекијем“ у Крушевцу. Обелоданио је својевремено да од скупштинског колеге и политичког противника Војислава Шешеља свакодневно учи док га слуша како говори. Остаће упамћен и по томе што је у Скупштини Србије предложио Закон о потврђивању споразума о очувању популације слепих мишева у Европи.

– Пољопривредници знају колико је ово значајно. Један слепи миш за једну ноћ поједе 3.000 инсеката. Зато је због заштите биља веома битно наћи станиште за слепе мишеве – рекао је Ристичевић, док су се остали посланици смејали.