Прочитај ми чланак

Психијатар о Кисићкиној срамоти: Написали сте своју анамнезу, госпођо политичарко

0

Познати психијатар и професор на Медицинском факултету Љубомир Ерић је, коментаришући статус министарке Дарије Кисић Тепавчевић о режисеру Горану Марковићу, навео да до сада није прочитао ни један текст припадника СНС који је толико срамотан и ужасавајућ.

Професор Медицинског факултета који је уједно аутор више од стотину стручних и научних радова и књига, свој статус на Фејсбуку је започео цитатом министарке Кисић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Дарија Кисић Тепавчевић јавно је објавила анамнезу болести Горана Марковића.Саопштила је следеће:

– Горан Марковић је депресивано потиштен. Говори да треба стрељати председника Србије Александра Вучића! О крви говори као о води. Причињавају му се логори за људе. Србија му је „дно дна“. Бернар Анри Леви му је „врх врхова“! Огроман новац који је добио од РТС-а за снимање серија и филмова чува за црне дане. У флешбековима види Праг. Каже да би волео кад порасте да буде Кустурица. Мрзи Дару, а воли Аиду. Напомиње да воли партизане, а мрзи четнике. Срби му се гаде. Филм о Голом отоку му је и даље опсесија. У том „филму“ он себе види као команданта логора. Бацио би све у Петрову рупу! Или, са пријатељем Левијем, све Србе одвео у Жуту кућу – цитирао је изјаву министарке а затим наставио.

– Текст је, лекарке, професора Медицинског факултета, одскора и политичара. До сада нисам прочитао ни један текст припадника СНС који је толико срамотан и ужасавајући напад ад хоминем на уметника који заступа другачије политичко становиште. Текст је потписала особа која је завршила медицину где је морала да научи нешто од моралних и етичких начела која обавезују лекаре, али не и политичаре. Дакле, госпођа Кисић Тепавчевић је овим актом напустила лекарство и прешла у политичаре најгоре врсте који постоје само у овој партији у Србији, и верујем нигде више у свету – закључио је Ерић, преноси Нова.

Он даље наставља: „Даље, питам се, с којим правом се политичар, са скромним образовањем, упушта у психолошку анализу поступака и личности једног изврсног уметника чији су домети доказани у светским размерама и представаљају у овој земљи културну институцију? Госпођо политичарко, нисте ни свесни да сте овим чином написали своју анамнезу, да вам мисли нису повезане, да не познајете динамику реченице и значење основних психолошких и психијатријских појмова. И, нарочито важно, да сте толико отворено агресивни да сте реметилачки чинилац и у свом окружењу. Нанели сте немерљиву штету својим менторима у чије име и говорите, а нама који мисле својом главом показали одакле прети опасност. Од минорних, а задужених да клеветају“.