Прочитај ми чланак

ПРВИ ОБАВЕШТАЈАЦ РУСИЈЕ КОД ВУЧИЋА: Ево о чему су разговарали (ФОТО)

0

Сергеј Наришкин директно одговара председнику Русије Владимиру Путину

Председник Републике Србије Александар Вучиц́ састао се данас са директором Спољнообавештајне службе Руске Федерације Сергејом Наришкином, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији у региону Балкана, Европе и света.

Вучић се огласио о нападу на Сирију: Ево шта је став Србије

Двојица саговорника договорили су наставак сарадње и активности у обавештајном и безбедносном сектору, саопштила је Прес служба Председника.

Састанку је присуствовао и директор Безбедносно информативне агенције Братисав Гашић.

Пре саопштења из Председништва Србије, шеф прес службе СВР Сергеј Иванов је рекао да су у фокусу разговора Вучића и Наришкина били актуелни међународни проблеми и потреба поштовања међународних закона у регионалним конфликтима, саопштио је шеф прес службе СВР Сергеј Иванов.

– Разговори су били фокусирани на питања међународних односа као и тренутни међународни проблеми. Стране су истакле потребу поштовања норми међународних закона када је реч о решавању растућих регионалних конфликата и истакнута је руска и српска позиција о потреби стриктног извршавања Повеље УН свих држава чланица те међународне организације – пренео је Иванов, наводи агенција Тасс.

У разговору Вучића и Наришкина, како се наводи, истакнута је и важност сарадње између две обавештајне службе – СВР и БИА, у борби против међународног тероризма и супротстављање новим изазовима и претњама.

Наришкин је положио венац у знак сећања на трогодишњу Милицу Ракић која је погинула у НАТО бомбардовању 1999. године, рекао је Иванов и казао да Наришкин треба да разговара и са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и патријархом СПЦ Иринејом.