Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ Обрадовић најавио формирање „слободне зоне“ испред зграде Председништва

0

Протест под слоганом "Један од пет милиона" и вечерас је одржан у више градова Србије, а у Новом Саду је попримио и другачији облик.

Наиме, грађански протести у Новом Саду настављени су у петак од 19 часова на платоу испред Српског народног позоришта.

На протестном скупу овог петка грађани су у форми „отвореног парламента“ разговарали са организаторима, а изгласана је и прва заједничка одлука да се са протестима и протестном шетњом настави сваке недеље.

– Представљамо концепт отвореног парламента. У наредних недељу дана поставићемо штандове са кутијама и листиће преко којих ће грађани моћи да изнесу своје мишљење, укажу на проблеме, да кренемо у расправу на који то начин можемо да мењамо насталу ситуацију. Делићемо овде листиће, а ви их делите даље својим комшијама и пријатељима, нека на њих напишу оно што мисле – рекли су организатори протеста.

Грађани ће на тај начин сматрају организатори пресудно утицати на садржај и облик будућих протестних скупова. Сваки учесник скупа постаће члан слободног парламента у којем се говори о кључним темама живота и друштва у данашњем Новом Саду, Војводини и читавој Србији.

Ваљево

Нову фазу грађанских и опозиционих протеста у Србији формирањем такозваних „слободних зона“, која почиње од сутра у Београду, у Ваљеву је најавио лидер Двери Бошко Обрадовић на 12-том по реду протесту „Један од пет милиона“ у том граду.

– Протести у Србији не само да нису завршени, него они тек почињу, ми не одустајемо док не видимо да је ова власт отишла са политичке сцене. Нова, развојна фаза протеста почиње већ од сутра, на 22. по реду протесту у Београду, када ће се шетња завршити тамо где је извор свих проблема, а то је зграда Председништва Србије. Тамо ћемо формирати „слободну зону“, која значи стални, свакодневни протест док не истерамо оно што тражимо – слободне медије и слободне, фер и поштене изборе – најавио је Обрадовић у свом говору Ваљевцима.

FOTO: N.S.

На протесту у Ваљеву, поред лидера Двери, говорили су и потпредседница ДС Драгана Ракић и новинар Милојко Пантић, истичући да је највећи успех шестомесечних протеста у Србији то што су се грађани и опозиција ујединили против режима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!