Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ЗБОГ СТАВЉАЊА ЧЕЛНИКА ПАТРИОТСКОГ БЛОКА на украјинску црну листу

0

dss omladina ukrajinska ambasada

Омладина Демократске странке Србије протествовала је данас испред украјинске амбасаде због стављања на „црну листу“ челника Патриотског блока и других истакнутих појединаца који су посетили Крим. Чланови Омладине ДСС симболичном акцијом исказали су негодовање због деловања украјинских политичара и институција које се обрачунавају са српским држављанима, али и са грађанима који живе у Украјини.

Неприхватљиво је да нас на „црне листе“ стављају они који укидају руски језик као званични, иако 70% грађана Украјине њиме говори, који забрањују проруске партије. Насилни долазак на власт уз помоћ обојене револуције, уз рушење легалне и легитимно изабране власти на демократским изборима, изазивање грађанског рата и гранатирање градова, села, болница, школа нису и никада неће бити блиске Демократској странци Србије. Јасно је да све то не би могли да раде без отворене подршке западних центара моћи, који са овом наметнутом украјинском влашћу желе да се обрачунају са Русијом и увуку је у братоубилачки рат.

Украјина је наша братска, православна земља и наша акција није никако усмерена против украјинских грађана. Наша акција је усмерена против данашњих проамеричких и проевропских лидера Украјине, за чије вредности сматрамо да су неприхватљиве у 21.веку.

Извор: ДСС, Србин.инфо