Прочитај ми чланак

Протест ЛСВ-а у Новом Саду због скидања заставе Војводине

0

Присталице Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) протестовале су у недељу испред управне зграде Јавног комуналног предузећа Тржница у Новом Саду, због одлуке руководства те фирме из редова Демократске странке Србије (ДСС) да скину заставу Војводине са јарбола на згради.

Стотинак присталица ЛСВ-а носили су двадесетак војвођанских застава, а развили су и једну веома велику заставу, дугачку и широку неколико метара.

Потом су на симболичан јарбол подигли заставе Војводине и Србије, једну поред друге и поручили да ће се застава Војводине поново вијорити на згради Тржнице, поред заставе Србије, Града Новог Сада и тог јавног предузећа.

Демонстранти су носили транспаренте „Оставите Војводину на миру“, „Вратићемо заставу“, „Овде ће се поново вијорити застава Војводине“, „Тако то раде легалисти – крше Устав који су сами донели“.

Портпаролка ЛСВ-а Александра Јерков казала је новинарима да ће та странка поново враћати заставу свугде где буде скинуто то обележје Војводине.

Према њеним речима, застава Војводине је уставна категорија, која је потврђена и Одлуком Скупштине Војводине о знамењу и симболима покрајине.

 

(Бета)