Прочитај ми чланак

ПРОТЕРАЈМО НАТО КАНЦЕЛАРИЈУ ИЗ СРБИЈЕ – сви на антиНАТО протест!

0

„Поред скупа испред Генералштаба у Београду који организујемо у 17ч, одржаће се скупови у Крагујевцу, Новом Саду и Подгорици на којима ће војна лица,грађани и ратници обележити болан датум. Ми те скупове братски поздрављамо и подржавамо. Жао нам је што људи нису смогли снаге и у другим већим градовима Србије да организују обележавање 20 год. Од НАТО агресије на Србију.

24 март 2019 ће показати колико смо јединствени и ко је искрен, а ко промишљен. У здрављу се видели испред Генералштаба!”, стоји у писму јавности, које је у име организатора поменутих скупова упутио Дамњан Кнежевић, један од оснивача народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије”.

У писму се даље наводи:

„Браћо и сестре желим да вам се обратим поводом данашњег скупа који смо најављивали више од годину дана. Више пута смо подсећали да су Федерика Могерини и Кетри Ештон јавно са својих функција истицале да очекују „разрешење косовског чвора“ баш 2019.г., симболично на двадест година од рата у ком су нам окупирали територију. Након таквих изјава се говорило у домаћој јавности  о условима по коме би државно руководство дало столицу у УН шиптарским сепаратистима, а касније, и путем разграничењу, поделило јужну српску покрајину са шиптарским окупаторима. То је за наш српски народ неприхватљиво и ради тога смо предходних 15 месеци имали низ акција и протеста на ту тему.

Данас смо решени да ставимо тачку на политику разграничења и пошаљемо јасну поруку да је Космет српска земља, од које нисмо одустали ни после огромне агресије 1999; и нећемо ни сада, нити било када. Докле год носимо српско име и презиме, докле год има Срба ! Такође, пренећемо поруку да нисмо опростили ни заборавили злочине које су нам учинили и које нам и даље чине. Поручићемо јасно да смо свесни ко нам је пријатељ, а ко не, те да морају да склоне своје трупе и канцеларије из наше отаџбине! А властима, да ако прекрше Устав и закон, следи беззакоње, јер нису наши јунаци џабе вековима проливали крв за свету земљу.

Поред скупа испред Генералштаба у Београду који организујемо у 17ч, одржаће се скупови у Крагујевцу, Новом Саду и Подгорици на којима ће војна лица, грађани и ратници обележити болан датум. Ми те скупове братски поздрављамо и подржавамо. Жао нам је што људи нису смогли снаге и у другим већим градовима Србије да организују обележавање 20 год. Од НАТО агресије на Србију.

После срамног одустајања државног врха од војне параде у Нишу очекивали смо да власт покуша да умањи значај нашег скупа. Недавно је СРС, партија више него блиска режиму, заказала скуп у 11ч, у Београду, што је и било за очекивати, међутим од неких појединаца и групација нисмо могли да очекујемо неодазивање, а камоли минирање нашег окупљања, из разлога што смо им ми већ излазили у сусрет и бесебично помагали позивајући народ на њихов скорашњи скуп, ради општег интереса. Господо из осталих „националних“ организација, странака, и групација: 24 март 2019 није датум за перформансе, ако је то једино што ћете тог дана урадити. Немој да се брукате, него подржите и дођите, јер у супротном, време ће брзо показати колико грешите и колико сте искрени у својим деловањима.

Како радили тако нам и Бог помогао !!!

Дамњан Кнежевић, народна иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!