Прочитај ми чланак

Променила газду: Јерков оставила Чанка, прелази код Ђиласа

0

Дугогодишњи функционер Лиге социјалдемократа Војводине и посланица републичког паралмента Александра Јерков саопштила је данас да је поднела оставку на све страначке функције и чланство у странци, као и на функцију посланице у Народној скупштини и одборнице у Скупштини града Новог Сада, и да ће даљи политички ангажман наставити у Демократској странци.

„Након 13 година чланства и активног ангажмана у ЛСВ поднела сам оставку на све страначке функције и на чланство у странци, као и на функцију посланице у Народној скупштини и одборнице у Скупштини града Новог Сада. Свој политички пут наставићу у ДС, у којој видим шири фронт за борбу за све циљеве за које сам се борила и свих ових година“, истиче Јерков у саопштењу.

Она је додала да, имајући у виду тешку ситуацију у којој се налази Србија, сматра да је неопходно да свако ко се бави политиком да свој допринос да коалиција која је тренутно на власти буде побеђена, „а ДС је једина која има могућност да то и учини“.

Јерков је навела да верује да ће радом у ДС најефикасније моћи да оствари своје идеје када је у питању аутономија Војводине.

„Уједно, свима који у наредном периоду покушају да мој одлазак у ДС ставе у шаблон ‘прелетача’ скрећем пажњу да улазим у странку која није на власти, странку која је ових дана највише изложена удару, критикама и притисцима, и од тога немам никакве личне користи“, поручила је Јерков.

Она је истакла и да даље верује у исте вредности и циљеве због којих је пре 13 година приступила ЛСВ и за које се борила заједно са људима из те странке којима се захвалила за сву заједничку борбу.

Јерков је поручила да верује да преласком у ДС приступа организацији која има веће могућности и капацитете да реализује те вредности и идеале, али и додала да је грађанима познато да је у претходном периоду у више наврата критиковала рад и поједине функционере ДС.

„Далеко од тога да је ДС у претходном периоду била савршена, што, уосталом, признаје и њено ново руководство. Оно што, међутим, ДС издваја од осталих је спремност да призна проблеме, назове их правим именом и да се мења. То је спремност коју уважавам, и то је пресудило да донесем овакву одлуку“, саопштила је Јерков.

Медији су ових дана писали о томе да има неспоразума између Јерков и лидера ЛСВ Ненада Чанка.

 

(Танјуг)