Прочитај ми чланак

Проф. Давор Калајжић: Странка „Руска“, а превара српска

0

Да битанги ништа није свето показује и неки лик из Ниша који по сопственом признању зна да је одувек био радикал, па стога није Рус, иако води „Руску“ странку у Нишу у коме можда живи десетак Руса. Много прибранија је била нека цура из те „странке“ која поручује грађанима Ниша и Србије – „Желим да кажем, да из нашег назива, 'Руска странка', никако не треба закључити да смо ми русофили који смо против ЕУ и запада“.

А кад одете на званични сајт „Руске странке“, ствари стоје дијаметрално другачије. У „Програму“ странке пише: „Према свом програму Руска странка се залаже за улазак Србије у Евроазијску економску унију, и за пуноправно чланство Србије у војној организацији ОДКБ. Идеологија странке је Русофилство, Социјални конзервативизам, Евроскептицизам, Антиглобализам, Српски национализам“ – (напомена аутора – копирано са сајта, укључујући правописне грешке).
 
Па кад не знају српски правопис, како ли тек стоје са руским? Наравно никако, јер са Русијом и руском националном мањином у Србији имају везе таман колико и са Марсом. 
 
Ради се о очигледној намери да лажним представљањем преваре гласаче и стекну неку корист. Или још прецизније, да преваром нешто ућаре. А ко то? Па напредњаци! И ућарили су, једну нишку фотељицу која кроз напредњачко братство у лоповлуку и издаји доноси много битангине захвалности. Основана је сумња на почињење кривичних дела ‘превара’ и ‘лажно представљање’. Томе треба додати и потенцијално изазивање националне мржње, јер идеологија “српски национализам“, не слути на добро. Од „Велике Србије“ направили су „Велику Албанију“.
 
Наравно, тужилаштво ће остати немо, све док не буде спроведена хоризонтална и вертикална лустрација правосуђа.
 
А шта на то каже амбасадор Руске Федерације у Републици Србији? Шта амбасадор каже на српски предизборни штанд „Руске странке“ који садржи Путинову слику у пуном формату? Јел’ то можда злоупотреба, како Путина, тако и избора у Србији? Јел’ то спрдња, или превара? Јел’ то можда испостава СРХЦ-а? Да ли се то можда руски амбасадор меша у изборе у Србији и то на страни издајника и мафије?
 
Нажалост, одавно је познато да је руски амбасадор најгора карика руске дипломатије у Србији. Недавно је Александар Боцан Харченко успео да свој став о изборима у Србији доведе у сагласје са амбасадором Хилом, што ће остати забележено у светској историји, али и у памћењу свих Срба. Обојица су оценили да битанга није епски покрала све чега се дохватила и да у Србији цвета демократија. А пре ове заједничке љубави, Харченко је огромно незадовољство српског народа изазвано издајом, свеопштом пљачком, Вучићевим негирањем руске територијалне целовитости, продајом оружја Украјини, гласањем Србије у УН против Русије, потписивањем да је Путин ратни злочинац и да га треба изручити Хашком суду, а Русија агресор у Украјини, подвео под – „опозицију подржавају и хушкају са Запада“.
 
По Харченку испада да смо ми који се боримо за словенско братство, против издаје и пљачке Србије, против њеног уласка у НАТО, против украјинских неонациста и свеукупног малигног Запада, заправо непријатељи Русије и Србије? Да ли је највећи промотер русофобије у Србији баш онај који представља Руску Федерацију? Браво мајсторе!
 
Очекујем наставак перверзије. Брђанин са брда ће усхићено поздравити нишку победу уз помоћ „Руса“. Када Србију треба бацити на колена и дотући, добро дођу и „Руси“. И опет ће два амбасадора бити у симбиози – против грађана Србије! Обојици ће фасцинантна планетарна крађа избора протећи у фер и демократском духу.
 
Покрет „Моба“ одавно поручује Србији да се мафија оловком победити не може. Неки су полако почели да схватају поруку, али још увек заслепљени похлепом манипулишу враћањем мандата по систему – ‘оће каки, неће каки. Нема ту никакве филозофије. Овај режим пада прво јутро после враћања свих могућих мандата народу. Да би кренула напред, ослобођена од мафије, Србија прво мора генерално да стане. 
 
Још једном поручујемо свима који нису издајници и мафија – вратите све мандате, одмах! Станите уз „Мобу“!
 
 
Давор Калајжић-Колесников, председник покрета „Моба“