Прочитај ми чланак

Прочитао им имена! Ђилас ухватио 53 Вучићева фантомска гласача – ево ко су…ВИДЕО

0

Његош Милисављевић, Љиљана, Милан, Милана, Драгослав Бркић, Младен Јоксимовић, Сања Којић, Неђо Кнежевић, Бојана Симеуновић, Милош Бакмаз, Анђелко Тановић, Милош Пецикоза, Перица Кулић, Милијана Сакотић, Будимир Рикановић, Милан Симикић, Горица Расовић, Божидар Радовановић, Драган Табаковић, Кристина Лозо, Александра Митрић, Радивоје Пешић, Рајо и Милада Никитовић, Бојана Дикић, Оливера, Александар, Огњен и Марко Милидраговић, Срђан, Миљан, Александар и Мирјана Станишић, Младен и Рајка Човић, Милица и Горица Марковић, Магдалена Клисура, Славко и Споменка Ковач, Данка и Марко Самарџић, Марко Ћуповић, Адријана Глуховић... Ово су имена и презимена 50-ак људи који су пријављени да живе у овоме. Не знам како ово да дефинишем, али знам, као и сви - да овде не живи нико - изјавио је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде данас показујући на објекат у Прешерновој 21 и додао:

– И то зна и Игор Николић који је сувласник парцеле и такође је пријављен да живи овде. То знају и у МУП-у Вождовац па су ипак овим људима уписали Прешеренову 21 као место пребивалишта.

Свим овим људима чија сам имена прочитао поручујем да ће за учешће у крађи избора и пријављивање лажног пребивалишта такође кривично одговарати кад тад пред независним и професионалним институцијама слободне Србије. Осим ових педесетак имамо податке за десетине хиљада људи који су урадили исто. Ево само неколико примера, Вишњичка 129, на Палилули, на овом објекту пријављено је 42 бирача, Гаврила Принципа 53, овај објекат има 53 бирача, на Новом Београду. Код Савског насипа 126 бирача, Аутопут за Загреб 24ц, телефонска централа 13 бирача. Аце Јоксимовића 26, објекат од 70 кавдрата у предњем делу је сервис, 36 бирача. Данијелова 9 – 129 бирача у згради која није ни усељена. Клиника у др Суботића 131 бирач. Стојана Љубића у Јајинцима, три куће 124 пријављена бирача – рекао је Ђилас показујући фотографије објекта, у којима се јасно види да нико не живи.

Ђилас је подсетио и на објекат Владимира Мандића, за ког каже да је један од организатора довођења бирача, човек који је био осумњичен и притваран за наводни покушај куповине гласова на изборима у Републици Српској и Никшићу. На зграду Водовода и канализације пријављено је 211 бирача.

Он је рекао да је за куће, као што је Истиномер објавио, њих хиљаде и хиљаде за које је лако доказати али и хиљаде и хиљаде станова за које је много теже. Проблем пријаве лажних бирача на станове је у чињеници да у адреси не пише број стана него само адреса зграде у којој је неко пријављен.

– Пре годину дана сам причао да је у једном стану на Новом Београду пријављено више од 100 бирача, а сазнало се тако што су на врата жени која је власник стана дошли извршитељи, када је отишла у МУП да каже да тај код ње не живи испоставило да је ту пријављено више од 100о људи. Сва ова кривична дела требало би да обрађују запослени у МУП-у Србије. Али њихови шефови уместо да им дају наређења да то раде, држе прес конференције и поручују како ми припремамо насиље и те информације имају од руских шпијуна који вршљају по Србији, баве се хапшењем младих који су протествовали.

Ђилас је најавио да ће МУП-у Вождовац поднети захтев да изађу, да пређу аутопут, „довде има 300 метара да дођу да провере да ли ових 50 људи овде живи, овде спава и одавде иде на посао и да покрену поступак да им буде укинуто пребивалиште па онда и самим тим буду избрисани из бирачког списка“.

– Кад на ово додате и куповину гласова нажалост добијете ситуацију у Србији која показује дубину кризе у којој се Србија налази. Продаја гласова расте од избора до избора геометријском прогресијом, људи који су то прихватили седе са својим пријатељима па онда и они прихвате. И када имате неограничена средства ко што има мафијашки режим, не постоји граница. Јер за 1.000 гласова по 50 евра је 50.000 евра, за 10.000 гласова 500.000 евра, а за 100.000 гласова чак 5 милиона евра. Шта је за њих 5 милиона евра? Толико су новинари Бирна открили да је украдено на непостојећим пројектима смањења вршњачког насиља. На Моравском коридору украли су преко милијарду евра, а на метроу ће украсти више милијарди евра – испричао је Ђилас новинарима на адреси Прешернова 21.

– Шта је за њих 25 милиона евра за пола милиона гласова. Људи који су на власти ће се за останак на власти борити свим средствима јер за њих то није питање квалитета живота који воде, то је питање да ли живе на слободи или у затвору – закључио је Ђилас.