Прочитај ми чланак

ПРИВЕДЕН бивши припадник БИА,Вучића страх од наоружаних неистомишљеника и родољуба

0

Бивши припадник БИА и ратни војни ветеран Бранко Вељковић приведен је синоћ и без писаног образложења му је одузето оружје које легално поседује, саопштио је данас покрет Ослобођење. Вељковић, који је симпатизер овог покрета и у јавности често виђен на фотографијама и у друштву Млађана Ђорђевића, лидера Ослобођења, каже да је овакав потез државе одговор на његове недавне активности.

– Заједно са саборцима из покрета Ослобођење 24. марта сам учествовао у обележавању годишњице НАТО агресије на Србију у акцији на новобеоградском надвожњаку код Сава центра, током које смо исказали мишљење о односу Александра Вучића према НАТО-у и истакли заставу ове организације прецртану латиничним словом З у бојама руске заставе у знак подршке нашем најважнијем спољнополитичком партнеру. Током акције нас је све легитимисала патрола полиције, као и комунална милиција, а исто вече ми је најављено одузимање пиштоља који легално поседујем и који је награда за дугогодишњу службу у органима безбедности Србије – истакао је Вељковић.

FOTO: Pokret Oslobođenje

Фото: Покрет Ослобођење

 

Додаје и да је процес легитимисања одрађен професионално и коректно, да су сви из Ослобођења поступали у складу с налозима полиције, те се без икаквих пријава разишли након обављене полицијске процедуре. Ипак, по Вељковићевим речима, следећег дана у вечерњим часовима приведен је из стана у ком живи у станицу полиције Чукарица где му је уручено решење о одузимању пиштоља ЦЗ М99, уз усмено објашњење да је то урађено „због оног што се дешавало код Сава центра“.

– Испоставило се ипак да је у Србији изношење политичког става који се разликује од званичног довољан повод за правни прогон, без обзира на претходну службу држави. Очигледно је да режим Александра Вучића има проблем с наоружаним неистомишљеницима, чак и када је то оружје добијено као награда за посао очувања безбедности Србије пре 25 година. Другим речима, ако си родољуб и противник Вучићу, мораш бити безопасан и разоружан – закључио је Вељковић.

Из покрета Ослобођење додају да ће Вељковићу пружити сву правну помоћ, а да је режим Александра Вучића овим поступком показао свој прави однос према ратним војним ветеранима и “захвалност” коју осећа према жртвама које су током ратова деведесетих поднели у одбрани наше земље.