Прочитај ми чланак

ПРЕВОЗНИЦИ У НИШУ НАГЛО ПРЕБУКИРАНИ 13. априла

0

Организатори нишког протеста „1 од 5 милиона“ и потписници Споразума са народом јуче пре подне су казали да је „скоро потпуно извесно“ да неће бити организованог одласка грађана за централни протест у Београду 13. априла „због притиска власти, а посебно Српске напредне странке, на туристичке агенције и превознике“.

Они су казали да је за синоћ заказан састанак представника потписница Споразума са народом, на којем ће се још једном разговарати о потенцијалном организованом одласку на протест 13. априла, те би након њега информације могле бити коначне.

– И поред добре воље нисмо успели да организујемо одлазак грађана на протест у Београду, јер су код превозника на југу Србије које смо контактирали у току појачане школске екскурзије, због којих су „презаузети“. Наравно, неки од њих су нам и казали да им је јасно речено да не возе људе на овај протест јер ће насред пута бити искључени из саобраћаја и подвргнути ванредном техничком прегледу. Не желимо да те мале привреднике, који једва састављају крај са крајем због великих дажбина и лошег односа државе према предузетништву, доводимо у још тежи положај. Уосталом, ми и нисмо организатори „сендвич аутобуса“, то раде неки други – рекао је за Данас Миодраг Станковић, председник ДС и један од лидера Савеза за Србију у Нишу.

Он тврди да ће упркос томе у Београд отићи „велики број грађана“ који су учествовали на нишким протестима „1 од 5 милиона“. „Велики број њих“ је већ резервисао карте за редован аутобуски превоз у петак и суботу, а путоваће и возом или сопственим превозом.

– Покушали смо да преко неколико туристичких агенција организујемо одлазак на централни протест „1 од 5 милиона“, али смо добили информацију да су им већ долазили „представници нишког СНС-а“, питали да ли је опозиција закупила аутобусе и тражили имена возача, уколико јесте. Пошто не желимо да сносимо одговорност за притиске на агенције, превознике или возаче, њихово искључење из саобраћаја или „најезду“ инспекција, верујем да нећемо имати ову врсту организованог одласка – каже за наш лист Бранислав Јовановић, градски одборник Групе грађана „Ниш мој град“ и један од лидера нишког СЗС.

Јовановић додаје да ће он лично ићи редовним аутобуским превозом, тим пре што „повратна карта важи седам дана“, што је важно због потенцијално различитог развоја догађаја у вези са протестом у Београду.

Ћутање у СНС

Повереник СНС-а за Ниш Звездан Миловановић јуче за наш лист није желео да коментарише тврдње опозиције о овој врсти притисака активиста СНС-а на агенције и превознике поводом организованог одласка грађана на протест 13. априла. Он није одговорио на питања која смо му проследили.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!