Прочитај ми чланак

Претња из Подгорице: Вратићемо их тамо одакле су дошли

0

Цетиње -- Безбедносне и друге државне институције спремне су да одговоре на било какав вид насиља на дан избора, поручио је премијер Црне Горе Душко Марковић.

Црну Гору нападају ових дана они исти који је нису желели 2006. и чији су је преци, како је казао, поништили 1918.

Душко Марковић Фото: АП

Марковић је такође рекао на Цетињу да у свету није забележено да се у политичким поворкама налазе свештена лица, те да су у Црној Гори закон и правни поредак једнаки за све, преноси РТЦГ.

„Мораће је поштовати ако је неће вољети, СПЦ и њени свештеници ће се вратити у манасире и цркве, неће их више бити у политичким поворкама, неће их бити за микрофоном гдје проклињу наше очеве, наше дједове и нас саме, нашу дјецу… То се нигдје у 21. вијеку не ради у свијету, нажалост у Црној Гори се то ради“, поручио је он.

То ће, како је казао, истрпети до 30. августа.

„Али вас увјеравам да су институције већ данас спремне, да безбједносне институције знају шта они раде и на шта су спремни. И да ћемо им 30. августа на то одговорити жестоко. Након пребројаних гласова констатовати убједљиву побједу Црне Горе, не нас појединачно, а након тога у Црној Гори за њих никад више неће бити исто. Мораће је поштовати ако је неће вољети. Српска православна црква и њени свештеници ће се вратити у манастире и цркве. Неће их бити више у политичким поворкама. Неће их бити за микрофоном гдје проклињу наше очеве, наше ђедове, нас саме и нашу дјецу. То се нигдје у свијету не ради у XXИ вијеку. Нажалост то се у Црној Гори ради. И то ћемо истрпјети до 30. августа. Након тога то се више неће толерисати. Закон и правни поредак ће једнако важити како за нас тако и за Амфилохија и за Бацковића и за све друге. А оне који проклињу Црну Гору и желе да је сахране отворићемо границе јер немају овдје утемељења и вратићемо их њиховим кућама одакле су дошли- Нека уређују на такав начин њихове домове, њихову земљу, а Црну Гору ће препустити нама који је волимо и који је поштујемо“, казао је Марковић.