Прочитај ми чланак

ПРЕМИЈЕРКА СМАТРА ДА ЈЕ МАРИЈА ЛУКИЋ из Бруса добила одговарајућу заштиту

0

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је данас да је Марија Лукић, која је оптужила председника општине Брус Милутина Јеличића за сексуално узнемиравање, добила адекватну институционалну заштиту.

„Мислим да је у тренутку када је то пријављено добила институционалну заштиту и да институције раде свој посао“, рекла је премијерка новинарима.

Она је рекла да не може, као и нико у Србији, да прејудицира исход процеса против Јеличића, односно да ли ће он бити проглашен кривим и да ли ће остати на функцији председника општине.

Премијерка је казала да је сада најбитније да се тај човек процесуира за то за шта је оптужен и да није битно да ли је он председник општине или члан владајуће странке.

„Ви пре нисте смели да дирате чланове странке а сада смете“, рекла је она и додала да у том процесу не треба да реагује председник Владе него институције.

На питање новинара да ли ће реаговати на информацију да је неко искључио струју у Брусу, како би се становници спречили да гледају емисију ТВ Прва у којој је Марија Лукић говорила о сексуалном узнемиравању председника општине, Ана Брнабић је рекла да ће реаговати уколико постоје докази да се то десило, а институције не буду реаговале.

„Уколико постоје докази да се то десило, а не реагују институције, реаговаћу ја“, рекла је премијерка и додала да прво непобитно треба да буде утврђено да се то заиста и десило.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!