Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИК У ПОСЕТИ АУСТРИЈИ: Вучић у Хофбургу дочекан уз највише државне почасти

0

Председник Србије, на позив шефа аустријске државе Александера ван дер Белена, дочекан је у бечкој палати Хофбург, где је седиште аустријског Председништва, уз највеће државне почасти

Шефа српске државе је испред Хофбурга дочекао његов аустријски колега Ван дер Белен, уз заставу Србије која се вијорила испред овог бечког здања.

Ван дер Белен и Вучић су најпре пришли окупљеним грађанима, међу којима је било и доста наших грађана, са којима се српски председник поздравио.

Председник Вучић поздравио је почасну гарду постројену њему у част, након чега је уследило заједничко фотографисање двојице председника, а потом су Вучић и Ван дер Белен прешли у просторије за састанак.

Они ће разговарати у четири ока, а касније ће им се придружити делегације две земље.

По завршетку састанка Ван дер Белен и Вучић ће се обратити медијима.

Председник Србије састаће се у Бечу и са новим аустријским канцеларом Себастијаном Курцом, а након састанка предвиђено је такође заједничко обраћање медијима.

На крају посете председника Србије Бечу планиран је састанак са председником аустријског парламента Волфгангом Соботком.

Главна тема разговора шефа српске државе са аустријским домаћинима, поред билатералне сарадње, биће, како је најављено, и ситуација у региону и пре свега приближавање Србије ЕУ.

Председник Србије допутовао је јуче у Беч где му је председник Привредне коморе Аустрије Кристоф Лајтл уручио највише признање коморе „Велику почасну златну медаљу“.

У делегацији Србије је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.