Прочитај ми чланак

Председавајућа седницом СБ УН лупала шаком о сто због Вучића (ВИДЕО)

0

На седници Савета безбедности Уједињених нација на којој се расправља о шестомесечном извештају рада УНМИК-а на Косову дошло је до вербалног окршаја између председника Србије Александра Вучића и председавајуће седницом Ванесом Фрејзер са Малте.

Дајући реч Вучићу, после којег је говорила Османи, председавајућа седницом је истакла да обоје имају три минута по договору који је претходно постигнут.

Председник Србије је уместо свог излагања рекао да то није договорено и додао „али нема везе“. Фрејзер му је одговорила да јесте договорено, а Вучић јој је упао у реч негодујући: „Не, није договорено“.

Фрејзер је тада подигла тон и почела да лупа шаком о сто, наводећи да је договорено и да јој је њена заменица рекла да је то договорено са српским председником. Истакла је да не дозвољава да се њена заменица буде представљена као лажов.

„Ја само…“, покушао је нешто да објасни Вучић, али га је председавајућа прекинула и није му дозволила даље да говори мимо излагања због ког је дошао.

„Хвала господине председниче, имате три минута“, закључила је Фрејзер.

Седницу је осим ове сцене обележило и присуство више жена које су седеле иза косовске председнице Вјосе Османи, а за које је она рекла да су жртве силовања и злочина на Косову, које су починили Срби.

Вучић је протестовао код Фрејзер због присуства ових жена, истичући да се то први пут десило у СБ УН.

„Овакво нешто се први пут десило у СБ УН. Довели сте људе који не припадају овде, ни дипломатском кору, ни саветничком тиму госпође Османи. То је врста политичког театра и намештаљка за делегацију Србије“, казао је Вучић и показао фотографију Српкиње која је силована на Косову и убијена.