Прочитај ми чланак

„ПОВЛАЧЕЊЕ ХАРАДИНАЈА – решење за политичку кризу“

0

Косовски политички аналитичар Хаки Абази сматра да би Рамуш Харадинај требало да одустане од кандидатуре за премијера како би се дошло до компромиса и омогућило формирање институција, објавио је "Тељеграфи", преноси "Косово 24 сата".

У тексту се наводи да су након последње неуспеле конститутивне седнице косовског парламента 24. августа, политичке партије изразиле спремност за договор и проналазак решења како би избегли ванредне изборе.

 

Харадинај, кандидат такозване велике ратне коалиције „ПАН“, на питање да ли је спреман да се повуче са позиције премијера у свеобухватној влади и како не би и даље блокирао формирање институција, одговорио је да је премијера изабрао народ.


– Ја сам убеђен да је Харадинај спреман да разговара о влади националног јединства како би се дошло до компромиса који омогућава формирање институција. Верујем да је дошло време да се тако нешто уради, или ће народ поново излазити на изборе – рекао је Абази.

Он је рекао и да би у влади националног јединства требало да буду некорумпирани људи.

– Влада националног јединства би требало да обухвата стручњаке и некорумпиране људе, која ће имати на дневном реду дубоке реформе у свим сферама управљања – сматра аналитичар.
Абази је изнео тврдњу и да је потребно онемогућити да Српска листа омета унапређење евроатлантских интеграција.