Прочитај ми чланак

После 17 година, Србима апсолутна власт у Сребреници

0

Победом српског јединства, после пуних 17 година, направљен политички преокрет. Грујичићеву победу прати и скупштинска већина у којој је 12 од 21 одборника

rs-srbima_620x0

Срби ће, после 17 година, први пут имати апсолутну власт у Сребреници. Начелничку победу Младена Грујичића прати и стабилна скупштинска већина српских партија.

Српско јединство манифестовано на овим изборима, кажу нам у Коалицији „Заједно за Сребреницу“, победило је покушај бошњачког инжењеринга и манипулације гласовима из иностранства, а најављена жалба Ћамила Дураковића ЦИК БиХ и Суду БиХ је, кажу, очајники потез губитника!

По коначним резултатима избора, Грујичић је освојио 4.678 гласова, а Дураковић 3.910, односно 768 гласова мање.

Резултати ЦИК БиХ су неумољиви и када је реч о већини у локалном парламенту.

Од укупно 21 одборника у новом скупштинском сазиву српске странке ће имати 12, а бошњачке девет.

Ипак, Дураковић каже да не признаје пораз и да је закинут за 2.000 гласова из иностранства. У ЦИК БиХ су јасно рекли да ти гласови нису уважени, јер нису стигли у предвиђеном законском року.

С друге стране, Грујичић каже, за „Новости“, да је његовом убедљивом победом испоштована воља народа Сребренице, те да очекује да ће Дураковићева жалба бити одбачена као неоснована.

– Драго ми је што ЦИК БиХ није подлегла политичком притиску и што су гласови пребројани професионално – рекао је он.

Грујичић је навео да у наредним данима, осим примопредаје начелничке дужности, предстоји и конституисање новог сазива Скупштине општине и њеног руководства, а уз све те политичке активности потребно је израдити и Нацрт буџета општине за идућу годину.

– Чека нас велики посао! – закључио је Грујичић.

ДОДИК: ГРУЈИЧИЋ ћЕ РАДИТИ У ИНТЕРЕСУ СВИХ

Председник РС Милорад Додик је рекао да Бошњаци морају да прихвате пораз у Сребреници. Он је истакао да нико Бошњаке не тера из Сребренице, ни Српска нити Грујичић.

– Бивши начелник је рекао да Србин не може да буде начелник. Да ли је то фашизам, расизам, не знам ни ја, али говори веома јасно. То сам раније чуо од неких дипломата. И они су говорили да не сме Србин да буде начелник – казао је Додик, за Спутњик. Рекао је да је Грујичић „добар момак који ће радити у интересу свих народа“.