Прочитај ми чланак

ПОСЛАО јаку поруку Вучићу у вези Ц. Горе: Потресан говор Ђорђа Вукадиновића ВИДЕО

0

Окупљеним грађанима на протесту подршке СПЦ у Црној Гори, испред Цркве Светог Марка прво се обратио Ђорђе Вукадиновић, који је рекао да ухапшеног владику Јоаникија може назвати својим пријатељем.

“Никаква сила, никаква црвена, никакав сендвич, нити аутобуси не стоје иза нас који говоримо и вас који сте дошли”, рекао је Вукадиновић и додао да му је драго што се окупило толико људи.

На помен имена председника Црне Горе Мила Ђукановића, окупљени грађани у+викали су “Мило лопове”.

„Био сам близу Ане Брнабић, ближе него вама сада, и на последњој седници скупштине Србије у децембру сам јој рекао да није нормално што Србија не реагује на дешавања у Црној Гори“, рекао је Вукадиновић, на шта му је премијерка узвратила да “долива уље на ватру”.

„Ево нисмо доливали уље на ватру, госпођо Брнабић, ћутали смо док су хапсили Владику Јоаникија и свештенике СПЦ!“

Ђорђе је још једном истакао да је недопустиво то што се дешава у Црној Гори.

“Сада пребијају нашу децу и хапсе наше владике у Црној Гори. Срамота је што имамо такву Владу која не реагује”, рекао је Вукадиновић, а окупљени грађани су на то звиждали и викали “Уаааа” и “издаја”.

Вукадиновић је, осуђујући режим Мила Ђукановића као и Александра Вучића, рекао да ће се сутра, ако је потребно, поново окупити на истом месту и ту остати све док владика Јоаникије и његови свештеници не буду пуштени на слободу.