Прочитај ми чланак

Полиција претукла председника ССП-а Гроцка на протесту: „Сломљена ми је нога…“

0

Жељко Вагић, председник ССП-а Гроцка, повређен је синоћ од стране полиције у демонстрацијама које су се одвијале испред Скупштине града Београда.

„Полиција је кренула на демонстранте, ја сам оборен и више припадника полиције ме тукло. Сад сам у возилу Хитне помоћи, возе ме ка Ургентном пошто ми је због примене силе поломљена нога“, изјавио је Жељко Вагић за Жиг инфо.

Подсетимо, протест опозиције окупљене око коалиције „Србија против насиља“ одржавао се испред градске скупштине у Београду. Грађани су разбијали стакла на вратима Скупштине града, док их је полиција прскала бибер спрејем.

Председник Србије Александар Вучић реагујући на протесте испред Скупштине града Београда и РИК-а, рекао је да „никаква револуција није у току у Београду“.

Универзитетска професорка Биљана Стојковић изјавила је за Н1 да су четири студента ухапшена код амбасаде Чешке, да су уведени у цивилни аутомобил и да су их привели маскирани и наоружани људи, и тврди да лупање Скупштине града сада настављају убачени елементи. Полиција је након више сати применом силе разбила демонстрације.