Прочитај ми чланак

ПОКС: Власт окренула леђа Републици Српској

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је састав делегације Владе Србије која је присуствовала пријему поводом Дана Српске у Београду још један доказ дистанцирања власти од Републике Српске и њено пуштање низ воду.

„Прва поставка министара Владе и сарадника председника Србије је била у Тирани на симболичном састанку са Зеленским, док је на званичном пријему поводом доношења Устава Републике Српске била другоразредна поставка министара Владе Србије без бивше председнице Владе Србије или најозбиљних кандидата за новог мандатара“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„У политици и дипломатији састав делегације је јака политичка порука по себи. Тиме што је уз Патријарха српског и председника Републике Српске поставио министра за рад и запошљавање и министарку здравља, званични Београд практично спроводи у дело поруку коју је Александар Вучић недавно послао на састанку са немачким министром спољних послова, да Србија неће признати независност Републике Српске, а камоли донети одлуку о уједињењу са њом. У ситуацији у којој се Српској прети одузимањем имовине и гашењем, то је чин сужавања њеног маневарског простора за одбрану, окретања леђа и нове издаје српског народа“ – истиче Михаиловић.