Прочитај ми чланак

ПОКС: У Новом Саду скоро 46.000 бирача више него пунолетних

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је данас да је у Новом Саду уписано скоро 46.000 бирача више него што тај град има пунолетних становника по попису из 2022. године.

Из ПОКС-а су навели да по јавно доступним резултатима тог пописа, на територији града Новог Сада са свим приградским насељима живи 291.339 пунолетних грађана, укључујући и малолетне 368.958, а да према закључку Републичке изборне комисије из новембра прошле године, у Новом Саду има 337.290 бирача.“Сваким даном се откривају нове изборне преваре СНС, нарочито у Београду ;и Новом Саду, односно у градовима у којима имају најслабију подршку.

Никако није могуће да у бирачком списку Новог Сада буде уписано чак 46.000 гласача више него што је пописом становника само годину дана раније утврђено да има пунолетних грађана“, навео је председник ПОКС-а Војислав Михиаловић.

Оценио је да разлика у тим бројевима указује на „фантомске гласаче-номаде који су пријављени у Новом Саду а у њему нити живе, нити имају икаквог додира са њим“.

„Одржавање избора у Новом Саду на пролеће, као и у целој Војводини и Београду када се понове, опозиција не сме да дозволи, све док се не ;прочисти бирачки списак и у њему остану само реални гласачи који немају лажно пребивалиште и који једини и треба да одлучују о томе у каквом граду желе да живе и како да га уређују“, навео је Михаиловић.