Прочитај ми чланак

ПОКС: Претње Шмита председнику Републике Српске израз бахатости

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра врхунцем бахатости најновије претње које је упутио тзв.високи представник за БиХ Кристијан Шмит председнику Републике Српске, Милораду Додику да 'се спреми за неке по њега неугодне тренутке' када ове недеље посети Бања Луку.

„Србија нема право да игнорише ове претње, мора да се огласи и стане у заштиту Републике Српске. На делу је покушај запада да се унитаризује Босна и Херцеговина, а Република Српска угаси. Ударна песница такве политике је Кристијан Шмит, који себе представља као високог представника за БиХ, а он то није јер није добио сагласност Савета безбедности УН, како је предвиђено Дејтонским споразумом“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Србија се обавезала Дејтонским споразумом да ће бити гарант њетове примене. Због тога има право и обавезу да се огласи да не признаје Кристијана Шмита за високог представника за БиХ и да не прихвата његове одлуке као правно ваљане и обавезујуће, све док не добије мандат од Савета безбедности УН. Ово није удар на Милорада Додика, већ на Републику Српску у целини“ – додао је Михаиловић.