Прочитај ми чланак

ПОКС: Предаја струје и признавање РКС таблица почетак даљих уступака

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да изјава Мирослава Лајчака дата на Светском трговинском форуму у Давосу да је задовољан и да очекује даље помаке у разговорима Београда и Приштине значи да ЕУ очекује да процес примене француско - немачког споразума и охридског анекса о његовој имплементацији, односно де факто признавања тзв. Републике Косово буде завршен до пролећа, како је и предвиђено.

– Признање тзв.косовског електроенергетског система на северу у четири српске општине и признавање међународних РКС таблица које је Влада Србије већ обавила почетком јануара нису довољне за ЕУ. Из Лајчакове изјаве је јасно да ЕУ убрзо очекује и признавање косовских пасоша и одрицање Србије од културне баштине на Косову и Метохији, односно свих светиња и манастира, који постају ‘косовски’ под управом СПЦ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

– Пут којим се Влада Србије убрзано креће је пут без повратка којим ће бити нанета трајна штета српском народу и држави Србији. Изгубљено је само оно чега се одрекнемо, а Влада Србије се на наше очи одриче последњих трагова српске државности на Косову и Метохији – додао је Михаиловић.