Прочитај ми чланак

ПОКС: Народ на изборима да одлучи којим путем треба да иде Србија

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је традиционално обележио на Равној гори почетак устанка Југословенске војске у отаџбини генерала Драже Михаиловића, против окупатора у Другом светском рату.

„Ми не признајемо капитулацију коју представља француско – немачки споразум, као што ни Дража Михаиловић није признао пред највећом силом у Другом светском рату. Противници наших националних интереса су исти као и онда и не одустају од своје идеје распарчавања наше територије и слабљења Србије“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

Коментаришући најаве да би избори могли бити у септембру, Михаиловић је рекао да ће то највероватније бити гласање за Скупштину Србије, јер владајућим странкама пада рејтинг из дана у дан и знају да после септембра може бити само горе по њих.

„Превремених парламентарних избора мора бити јер је власт изгубила легитимитет, заокретом у политици према Косову и Метохији, за коју није добила поверење грађана. Не очекујем београдске и локалне изборе заједно са парламентарним, јер је воља народа након задњих протеста јасна и значи сигуран губитак власти за СНС и СПС у свим већим градовима. Добро би било организовати републичке изборе што пре, да грађани одлуче којим путем треба да иде Србија и да спласну тензије у друштву“ – додао је Михаиловић.