Прочитај ми чланак

ПОКС: Коалиција НАДА неће ићи на консултације о формирању Владе

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) који са Новом Демократском странком Србије (Нова ДСС) чини коалицију НАДА саопштио је данас да та коалиција неће ићи на консултације код председника Србије Александра Вучића око формирања нове Владе.

Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић оценио је у писаној изјави да Вучић све „замајава“ и прави фарсу од консултација као што, како је навео, од свега у држави прави фарсу.

Додао је да Вучић држи консултације, док сви врло добро знају да се већ зна и ко ће бити премијер, као и цео састав Владе. „Про форме зове изборне листе на разговоре јер тако пише у Уставу и закону, али у истим правним актима пише и да је Косово и Метохија саставни део Србије, па то игнорише и примењује противуставни француско-немачки споразум“, изјавио Михаиловић.

Он је казао и да не виде ефекат разговора са човеком који крши Устав на сваком кораку, „од примене противуставног немачко-француског споразума, па до кршења овлашћења које председник Србије има“.

Према његовим речима, Вучић у исто време позива на разговор, док отима одборнике других странака, прекраја изборну вољу грађана, хапси студенте који протестују, гуши медије за опозицију и чини све да Србију претвори у класичну диктатуру.

„Његове намере нису искрене, то је показао небројано пута и зато нећемо да му будемо кроз ове разговоре декор који служи за прикривање његове диктатуре“, додао је Михајловић.