Прочитај ми чланак

ПОКС: Избор Маринике за председника анкетног одбора најава отворене сарадње са СНС

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује избор Маринике Тепић за председника скупштинског анкетног одбора за случај трагедије у ОШ "Владислав Рибникар", уз помоћ гласова СНС, као почетак отворене сарадње ССП са владајућом странком.

„Данашње заједничко гласање СНС и ССП за избор Маринике Тепић за председника анкетног одбора и избегавање Драгана Ђиласа да инсистира на договору са Александром Вучићем о превременим београдским изборима, представља јасан доказ да је у питању сада већ отворена сарадња ове две странке“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Погрешан је избор Маринике Тепић, филолога, без дана искуства у безбедности, уз подршку коалиционих партера из прозападне опозиције, али и СНС и СПС, уместо пуковника Љубинка Ђурковића, команданта одбране Кошара, који је предложен од стране Српске коалиције НАДА, Двери и Заветника, који је радни век провео у одбрани и чувању безбедности државе и народа.

Овим избором су власт и део опозиције задовољили само форму, али не и суштину и трагедију деце претворили у политичку фарсу. Ово показује да и власт и прозападну опозицију не интересује конкретно решење озбиљног изазова у које је запало наше друштво“ – додао је Михаиловић.