Прочитај ми чланак

ПОКС: Бајден нека зна да његова тактика неће проћи код Срба!

0

„На речи Бајдена да није сигуран шта ће се десити са земљама западног Балкана ако Русија победи Украјину, можемо само да закључимо да је то још један вид политичке тактике уз помоћ које се подиже тензија и то није наша реалност. Треба бити обазрив у вези са превеликим везивањем ситуације на Балкану са Украјином и Русијом, јер то може довести до претеране драматизације", изјавио је потпредседник ПОКС-а Владимир Ђорђевић, поводом драматичног упозорења америчког председника Бајдена.

„Србија није једини актер у геополитичком сукобу између истока и запада, а драматична упозорења морају бити свесно контекстуализована и размотрена. У суштини, ова изјава говорио о притиску Америке на Србију.

Бајден је испровоцирао рат између Русије и Украјине, тако што је изазвао Путина да заштити људе у источном делу Украјине од гранатирања које су управо потенцирале САД.  Народ у том делу Украјине није желео да збаци демократски изабрану власт, побунили су се и Бајден је то осудио. Сад кад жели да добије Украјину назад, покушава да увуче читав Балкан. Бајден тврди да је Путин агресор, а не схвата да је то само и искључиво НАТО и Срби су сведоци!“, истиче Ђорђевић.