Прочитај ми чланак

Покрет слободних грађана и Нова странка започели процес уједињења

0

Новоизабрани председници Нове странке и Покрета слободних грађана, Арис Мовсесијан и Павле Грбовић, објавили су да је формално почело уједињење те две политичке опције.

Мовсесијан је казао новинарима испред Дома Народне скупштине Србије у Београду да је тренутно у политици у Србији „тренд“ дељење странака и да су Нова и ПСГ решили да тај тренд преокрену.

Он је навео да су разговори о уједињењу у току, али да су желели „симболично на 5. октобар“, када је дошло до смене власти Слободана Милошевића, да објаве званичан почетак уједињења.

Говорећи о имену будуће странке, Грбовић је казао да је то техничка ствар, али и ствар маркетинга, о којој ће се тек разговарати.

„Ни Арис ни ја нисмо маркетиншки стручњаци, тако да ћемо то питање оставити онима који јесу стручни“, навео је и додао да назив треба смислити, а након тога и тестирати.

Лидери су се сложили да ће се залагати за лустрацију и да их у томе ништа не спречава.

Говорећи о наредном састанку опозиционих странака који ће организовати ПСГ, Грбовић је казао да ће бити крајем ове недеље, и то затворен за јавност, да би разговор био конструктивнији и да би се лидери мање фокусирали на изјаве за медије.

По његовим речима, изјава за новинаре ће бити „када за то буде било потребе“.