Прочитај ми чланак

ПОДСЕЋАЊЕ НА РЕЧИ ЧАСНОГ СРБИНА ЈАСНИЋА: Дачићу, Косово није отето! Ми га не дамо!

0

Ове речи часни Србин Станимир Јаснић из Лешка изговорио је на протесту српских привредника на Јарињу поводом увођења шиптарске царине 2013. године.

Станимир Јаснић се уопокојио на Јовањдан 2015. године, и придружио се свом сину Радојици који је погинуо је у борби с албанским терористима 11. маја 1999. године у селу Бајгора, Косовска Митровица

***

Браћо и сестре, помаже Бог!

Ми смо се овде сакупили да подржимо ову организацију привредника северног дела Косова. Без привреде, без рада нема ни леба ни слеба. А уједно, подржавајући привреднике, подржавамо сваког радника на свом радном месту, сваког сељака у њиви и ливади, подржавамо своја огњишта, и хоћемо да поручимо да одавде, са ове свете српске земље, земље Немањића, нема одласка Срба. Овде ћемо бити и остати!

А окупатори… Једног дана ће им досадити па ће се сви сетити како би било да су њихове земље окупирали, па ће се сетити да оду, баталиће и те паре које примају, отићи ће својој деци исвојој кући.
ове паре које они примају овде, на српској земљи, светињи, то су крваве паре! Убили су Србе, српски народ… и дан данас га убијају! Бацили су толико отрова, толико уранијума, толико свега, да ће наша деца испаштати, и унучићи и параунучићи и чукунунучићи. Ја им поручујем да се скупе и да иду својим кућама, а ми ћемо са Шиптарима лако. Лако ћемо ми са њима. Они ће морати да слушају комшилачке односе овде, као и увек што смо живели један поред другога а никакву њихову власт нећемо признати. Ја молим све, од 8 година до 80 година да се скупљамо док нашу правду не истерамо. Ја вас молим драги грађани…

А сада ћу да поручим властима у Београду…

Поручујем Дачићу са овога места, са ове свете земље, поново…
Господине Дачићу, Косово није отето! Покушавају да га отму, али га не дамо. Ми га не дамо! Не дају га Срби са Косова! И не можеш, Дачићу, да кажеш да је отето, кад није отето!

Господине Вучићу, и теби се лично обраћам, али са овим речима… Ја нисам видео у родној груди српској ни један споменик да је неко умро гладан, липсао гладан. Али, видео сам хиљаде споменика што је убио „Милосрдни анђео”! Хиљадама има!Тога се ми морамо плашити.И не дозволите да вама командује биило ко из те Европске уније. Можемо ми и без Европске уније. Нека нас пусте да живимо на својим огњиштима.

Драги грађани, пуно вам хвала на пажњи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!