Прочитај ми чланак

Подршка Двери протесту 10. децембра у Београду!

0

Покрет Двери изражава пуну спремност да у наредним данима подржи све видове мирних протеста против издајничког успостављања границе са Косовом и Метохијом.

Ситуација је до те мере алармантна и позива на национално јединство и заједничку акцију, без обзира на све постојеће досадашње разлике између разних патриотских политичких странака, удружења грађана, академских и других иницијатива. Сви засигурно одлучно стојимо у одбрани Косова и Метохије у саставу Србије и насупрот интереса Европске Уније, Америке и НАТО-а у Србији. То је више него довољно да у наредним данима будемо заједно у протесту против одлуке новог режима да настави тамо где је Борис Тадић стао и повуче границу са Косовом и Метохијом.

Као и до сада Двери неће бити препрека за сарадњу, напротив, увек смо били и остали спремни за обједињавање националног блока у српској политици. Зато понављамо позив који смо упутили још на протесту испред седишта Европске Уније у Београду након срамних хашких пресуда хрватским генералима да је ово тренутак за обједињавање свих који су против ЕУ, а за очување Србије. У широки народни фронт за одбрану Косова и Метохије данас природно улазе политичке снаге попут ДСС, СРС и Двери, Српска православна црква, алтернативни медији, познати академици и интелектуалци, као и бројна патриотска удружења широм Србије, српских земаља на Балкану и расејања.

Разуме се да наш политички покрет, у име својих бирача, не може мирно гледати процес даље предаје Косова и Метохије од стране нових власти, и спремни смо да се на све договорене начине као Покрет укључимо и будемо присутни у наступајућим догађајима и заједничким борбама против овог издајничког настојања новог режима.

У том смислу подржавамо и организовање заједничког протеста више патриотских удружења у понедељак, 10. децембра у Београду, под називом НИКАД ГРАНИЦА СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ!

 

(Двери)