Прочитај ми чланак

ПОЧЕТАК ПОТПУНОГ ХАОСА: Аналитичар открива одакле се спрема напад на Српску

0

Војно политички аналитичар Гостимир Поповић оценио је данас да су протести најављени за суботу, 14. мај у Бањалуци смишљени као дестабилизација Републике Српске и да се може очекивати долазак одређених група које би правиле нереде и угрожавале безбедност грађана.

Милорад Додик (Фото: Танјуг)

Милорад Додик (Фото: Танјуг)

– Сви ти процеси су веома смишљено направљени као потпуна дестабилизација Републике Српске и прављење нереда и у том смислу очекивати је одређене групе, али не са Истока, него изнутра, које ће покушати да праве нереде, да разбијају и чак да угрожавају безбедност других људи – рекао је Поповић.

Он је појаснио да се под тим „унутрашњих снагама“ подразумевају снаге из опозиционог Савеза за промене, а „пошто су инструисани од одређених организатора наранџастих револуција“ онда „вероватно и из Федерације БиХ“.

Према његовим речима, активности у вези са тим фамозним или наводним протестима прешле су сваку меру доброг укуса и безбедности, и у том случају то више није протест, већ почетак потпуног хаоса и дестабилизације, па би све то требало забранити „под условом да се има снаге“.

Поповић је, уз констатацију да снаге за такво нешто нема, нагласио да би грађани Српске, а поготово Бањалуке морали бити свесни тога и препознати те елементе, те покушати да не дозволе разбијање града и прављење нереда.

Извор: Срна