Прочитај ми чланак

СА ПРОТЕСТА НА СЕВЕРУ КИМ, СРБИ ПОРУЧИЛИ: “ЕУ отвори очи”, “Не изгладњујте ..“

0

Незадовољни Срби кренули су ка пунктовима, створила се километарска колона од Косовске Митровице до Звечана. Окупљени носе заставе Србије и транспаренте

СРБИ са севера Космета окупљају се како би изразили незадовољство против политичког и полицијског терора Приштине, које је кулминирало хапшењем четворице Срба у Косовској Митровици и увођењем такси за робу из Србије. Наши суграђани из јужне српске покрајине окупљају се у месту Рударе код Звечана, на административним прелазима Јариње и Брњак и у месту Зупце у општини Зубин Поток.

Незадовољни Срби кренули су ка пунктовима, створила се километарска колона од Косовске Митровице до Звечана.

Окупљени носе заставе Србије и транспаренте на којима пише “Имамо право на хлеб”, “Хоћемо мир, а не ратове”, “ЕУ отвори очи”, “Не изгладњујте нашу децу”, “Бију нас и тероришу”, “Немамо лекове”…

Под изговором да траже осумњичене за убиство Оливера Ивановићаприпадници РОСУ привели су полицајца полиције тзв. Косова Драгишу Марковића, који је већ био хапшен у оквиру истраге о мучком нападу на лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда.

Ухапшени су и Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић, Марко Рошић и Саша Ћурић уз изговор да су осумњичени за убиство Оливера Ивановића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!