Прочитај ми чланак

ПЛАЋА СИРОТИЊА РАЈА Кадар СНС напунио апартмане у ковид болницама, 200 евра дневно

0

Апартмански блок КБЦ "Бежанијска коста" у ком се лече ВИП личности и политичари владајуће коалиције који оболе од вируса Ковид-19, има услове лечења о којима просечан грађанин Србије може само да сања. Сви апартмани су као гарсоњера - велика соба, купатило и балкон, а трошкови дневног најма износе 200 евра.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић позитивна је на вирус Цовид-19 и она се налази баш у једном оваквом апартману.

У међувремену је објављено да је Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, такође хоспитализован због коронавируса, али није познато да ли је и он на лечењу у КБЦ „Бежанијска коса“, али је у апартману у сваком случају.

Апартмански блок ове здравствене установе располаже са 14 апартмана (четири двокреветна и 10 једнокреветних) од којих сваки има велику собу, засебно купатило и балкон, а дневни трошкови најма коштају 200 евра.

– Одељење посебних медицинских програма обухвата апартмански блок на трећем спрату наше установе и намењен је комфорнијем смештају болесника којима је потребна дијагностика и лечење у хоспиталним условима. Комфор апартмана се огледа у наменски прављеном намештају и одговарајућој опреми. Сваки апартман има телевизор, телефон, клима уређај, фрижидер и купатило. Апартман има сигнални уређај за брзо позивање медицинских радника – наводи се на сајту КБЦ „Бежанијска коса“.

Дијагностика и лечење пацијената обавља се тимски уз учешће специјалиста и субспецијалиста разних области медицине, а уколико је неопходно, болница омогућује консултативне прегледе лекара из других здравствених установа, наводи се.

Исхрана је такође прилагођена жељама болесника у складу са медицинским ставовима и доктринама.